Якийсь дивний присмак в роті... Це не просто дискомфорт, це ознака змін в організмі

391 0

Ми у соцмережах:

Якийсь дивний присмак в роті... Це не просто дискомфорт, це ознака змін в організмі

Це може бути присмак металу, кислий, солодкий, гіркий смак чи навіть присмак ацетону. Такий неприємний симптом не тільки завдає дискомфорту, а й може свідчити про наявність певних проблем зі здоров’ям.

Однією з найчастіших причин неприємного присмаку є оральний кандидоз. Він може розвинутись після приймання антибіотиків або при зловживанні цукром. Грибок кандида любить цукор, тому насамперед потрібно виключити солодощі з меню. Для місцевого лікування можна прополоскати рота рідким немолочним пробіотиком, водою з яблучним оцтом (через трубочку, щоб не пошкодити емаль) або розчином морської солі. Але головне — треба оздоровлювати кишечник і коректувати дієту.

Дивний присмак у роті може турбувати вагітних жінок. Зазвичай це пов’язано з дефіцитом нутрієнтів, особливо цинку. Поповнити його запаси допоможуть устриці та червоне м’ясо. У період менопаузи причиною неприємного присмаку часто стають зміни рівня естрогену, які впливають на роботу печінки.

При цукровому діабеті нерідко страждають нерви, у тому числі відповідальні за сприйняття смаку та запаху. Одним із найкращих засобів для підтримки нервової системи при діабеті є бенфотіамін.

Але найчастішою причиною дивного присмаку у роті є проблеми з печінкою. Для їх вирішення необхідно підвищити рівень головного антиоксиданту — глутатіону. У цьому допоможуть селен, розторопша, хрестоцвіті овочі та періодичне голодування. Це покращить роботу печінки та допоможе вивести важкі метали з організму.

Дефіцит цинку, кислотний рефлюкс, інфекції в пазухах носа — це теж може стати причиною неприємного присмаку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також