Якщо мало спиш, то геній?

717 0

Ми у соцмережах:

Якщо мало спиш, то геній?

Видатні люди, які створили геніальні твори і зробили наукові відкриття, чи відомі політики спали по-різному. Але сон мало впливає на геніальність, творчі здібності та потенціал.

 

Наполеон спав 4 години. Найчастіше з 12 до 2 години ночі і з 5 до 7 ранку. Він вважав, що чоловіки сплять 4 години, жінки - 5, а 6 годин сплять ідіоти.

Маргарет Тетчер спала не більше 5 годин на добу. Вона вважала, що краще поспати півтори години, але мати пристойну зачіску.

Уїнстон Черчилль спав близько 4 годин вночі й годину вдень. Вночі він зазвичай спав з 3 до 7 години.

Леонардо да Вінчі вважав, що вранці зростає продуктивність у 6-10 разів. Він виробив свій режим: спав 15 хвилин, потім 4 години працював, і так постійно. У нього всі сни були короткочасними.

Сальвадор Далі, можна сказати, взагалі не спав. Він ставив на підлогу металевий піднос, а в пальцях затискав ложку. Як тільки він починав дрімати, ложка падала і будила його.

Дехто вважає, що Бальзак спав мало. Насправді він просто не спав вночі. Він лягав спати о 5 або 6 годині вечора і спав до першої години ночі. Йому так було комфортно, а вночі він вважав за краще творити.

Альберт Ейнштейн завжди спав по 10-12 годин. Він вважав тривалий і повноцінний сон запорукою ясного розуму, креативності та геніальності.

Але не варто думати, якщо ви обмежите сон, то станете генієм. Все-таки більшості людей необхідно спати 7-8 годин на добу.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також