Якщо з рота — запах ацетону

713 0

Ми у соцмережах:

Якщо з рота — запах ацетону

Вірусні інфекції, незвична їжа, переїдання або ж голодування, психоемоційні навантаження, що призводять до стресу, — такі причини можуть зумовити розвиток у дітей ацетонемічного синдрому, який характеризується підвищенням у крові кетонових ацетонових тіл. Найхарактернішою його ознакою є запах ацетону з рота.

Серед найпоширеніших симптомів — нудота та блювота; діа-рея чи закреп; блідий колір шкіри і слабкість; підвищення темпера-тури, а також характерний запах ацетону з рота і запаморочення. Виявивши схожі симпто-ми, слід негайно звернутися до лікаря.

Під час ацетономічного синдрому дитина втрачає велику кількість води та потребує невід-кладної допомоги. А щоб уникну-ти зневоднення, необхідно одразу ж вжити засіб для регідратації, тобто для відновлення водно-со-льового балансу. При цьому пиття має бути солодким.

Засобів для регідратації існує багато, їх можна придбати в ап-теках. Якщо в необхідний час їх не виявилося під руками в домашній аптечці, то такий засіб можна при-готувати самотужки в домашніх умовах. Рецепт найпростішого та найдоступнішого з них, реко-мендований ВООЗ, виглядає так: 3 г суміші звичайної кухонної солі та 18 г цукру розчинити в 1 л води. Можна пити звичайну глюкозу, розведену водою, лужні розчини, компот із яблук та родзинок або солодкий чай.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також