Юрій Войтенко: «ПриватБанк зберіг 20 млн. клієнтів і активно розвивається далі»

3066 0

Ми у соцмережах:

Юрій Войтенко: «ПриватБанк зберіг 20 млн. клієнтів і активно розвивається далі»

Минуло вже два місяці, відколи один з найбільших банків країни - ПриватБанк, став державним. Як вплинула націоналізація на його роботу, що в обслуговуванні клієнтів змінилося на краще, скільки нових відділень планується відкрити на Рівненщині та якою є подальша стратегія і пріоритети розвитку, учора під час прес-конференції розповіло керівництво Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку.

- Маємо дійсно унікальний досвід - ми починали роботу у комерційному банку, а нині є державним. На мою думку, це було абсолютно правильне рішення, бо спокій громадян та стабільність банківської системи надзвичайно важливі. За 25 років роботи ми здобули довіру 20 мільйонів клієнтів і після націоналізації зробили все, щоб утримати їх, - розповідає Юрій Войтенко, директор Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку.

- Нині наші зобов'язання перед клієнтами покриті «живими» грошима на 63%. Для порівняння, станом на 19 грудня (до націоналізації) ця цифра не перевищувала 8,5%! Наслідком такої підтримки ліквідності є суттєве зниження ставок по депозитам - як для фізичних осіб (максимальна ставка складає 16,8%), так і для корпоративних клієнтів (макс. ставка 16,5%). Все це зроблене заради того, щоб ми почали кредитування на більше вигідних для клієнтів умовах. За словами п. Войтенка, ПриватБанк планує значне зростання кредитування - по 5 млрд. гривень для малого і середнього бізнесу, для корпоративного бізнесу та для населення. Йдеться також про збільшення ефективності бюджетів розвитку за прикладом «теплих кредитів», активізацію роботи з центральними органами виконавчої влади та з місцевими бюджетними програмами - зокрема, розміщення на депозитних рахунках вільних бюджетних коштів. На сьогодні такі депозити у ПриватБанку уже має Острозька академія, міська рада Варашу, НУВГП. А попереду - нові, вигідні для обох сторін, тендери.

- Наша амбітна стратегія - стати найкращим ощадним банком, зробити фокус на фізичних осіб, ФОП, малому та середньому бізнесі. Хочемо стати банком №1 й для корпоративних клієнтів. Однак ми є не лише фінансовою установою, але й ІТ-компанією, - зауважує Юрій Войтенко.

- Тому плануємо й надалі розвивати свої технології і постійно пропонувати нові продукти та сервіси. Зокрема, основною конкурентною перевагою банку для клієнтів-фізосіб є Приват24. Кожного клієнта, який приходить у відділення, ми з радістю навчаємо працювати з нашими технологіями, щоб в подальшому він мав унікальну можливість економити свій час, замість витрачати його на стояння у черзі до каси. Так, до кінця року збираємося навчити віддаленій роботі з банківськими технологіями ще 500 тис. осіб. Окрім цього, ПриватБанк запроваджуватиме нові проекти із використанням QR-коду - де пасажири з легкістю зможуть придбати собі електронний квиток у електротранспорті зі свого ноутбуку чи мобільного телефону або ж так само миттєво оплатити рахунки за комунальні послуги. Також ПриватБанк планує відкрити щонайменше 60 нових відділень по різних областях країни. Декілька з них з'являться і на Рівненщині - зокрема, в Радивилові та у самому Рівному. А ще, банк розвиватиме роботу з роздрібною торгівлею і планує на 15% збільшити кількість POS-терміналів. Після націоналізації ПриватБанк не лише не втратив і не призупинив дії жодної із своїх програм, а ще й активно запроваджує нові - для більшої зручності та кращого обслуговування клієнтів. Зокрема, завдяки проекту КУБ («Країна Успішного Бізнесу») з 1 квітня 2016 року було профінансовано 5388 бізнес-проектів, що складає понад 508 млн. гривень, інвестованих в український бізнес.

- Сума, яку дозволяє залучити цей проект, становить від 50 тисяч до півмільйона гривень строком на 12 місяців - під 2 відсотки від суми кредиту на місяць, - пояснює Наталія Караван, керівник напрямку по реалізації послуг Середньому бізнесу Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку.

- Також ми раді запропонувати особливі умови для фермерів, враховуючи сезонність їхніх робіт: перші 6 місяців позичальник погашає лише відсотки, а наступні 6 місяців - борг з відсотками, рівними частинами. Допоможемо й придбати сільськогосподарську техніку: клієнт обирає потрібний агрегат у постачальника та сплачує банку лише аванс за техніку, а далі банк купує цю техніку та передає її клієнту за схемою лізингу. Нині ПриватБанк обслуговує в агросекторі 11 188 юридичних та 3574 фізичних осіб. Загалом по лінії «Країни Успішного Бізнесу» планується надати 2 млрд. грн. кредитів та створити до 1 млн. робочих місць ще до кінця цього року.

Є приємні новини і для власників картки «Універсальної», одного із найпопулярніших продуктів ПриватБанку. За словами заступника директора Наталії Костюшок, яка також є керівником напрямку «Кредитні карти» Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку, кредитні ліміти можна збільшити до 50 тисяч гривень. Це дасть клієнтам можливість ще активніше користуватися картою, розраховуватися нею через мережу Інтернет та у торгово-сервісній мережі (знижка при цьому може становити від 1 до 20%). Одним із сервісів цієї карти також є можливість оплати частинами.

- А до традиційного жіночого свята 8 березня ми приготували особливий сюрприз - нову картку! Цей елегантний подарунок, доповнений щедрістю чоловіків, без сумніву стане приємною несподіванкою для прекрасної половини людства, - додає Наталія Костюшок. Замовити її можна на сайті або у будь-якому відділенні ПриватБанку, а доставити - як на саме відділення, так і за адресою клієнта. Доставка здійснюється безкоштовно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також