Заборонений прийом: що не варто їсти перед тренуванням

1576 0

Ми у соцмережах:

Заборонений прийом: що не варто їсти перед тренуванням

Якщо ви хочете отримати від фізичних занять максимальний результат, варто дотримуватися певних правил: виконувати вправи на проблемні зони, витрачати більше калорій, ніж з'їли, і, звичайно, їсти певні продукти до і після тренування.

Солодощі перед тренувальним процесом — це табу: важка, перевантажена цукром їжа напевне нагадає про себе колючим болем у боці. Максимум, що можна собі дозволити, — банан або солодкий протеїновий батончик.

Капуста — їжа нешкідлива і навіть корисна. На жаль, цей дієтичний продукт зовсім не годиться в якості «палива» перед інтенсивними вправами. Капуста підступна тим, що містить багато сірки і підвищує метеоризм. Тому мало кому буде приємно тренуватися при неспокійному шлунку.

Від бобових і горіхів у великій кількості перед тренуванням варто відмовитися з тієї ж причини: утворення зайвих газів і неприємна тяжкість у шлунку. Вегетаріанцям доведеться нелегко, адже для них бобові — чи не єдине джерело білка. Тому перед фізичними навантаженнями можна з’їсти маш (зелену квасолю) — вона легко засвоюється і в невеликих кількостях не викликає дискомфорту.

Молоко і молочні продукти в поєднанні з фізичною активністю найчастіше «виливаються» в печію, нудоту і біль у шлунку. Проте легкі нежирні йогурти, сир з бананом і навіть молочні протеїнові коктейлі для спортсменів цілком безпечні.

Навряд чи кому-небудь спаде на думку їсти гамбургери, піцу або картоплю фрі перед тренуванням. Шкідливі жири, що містяться у фастфуді, а також у будь-якій жирній, солоній і надто гострій їжі, викликають здуття живота, відчуття тяжкості й взагалі важко засвоюються організмом.

Солодкі фруктові соки, навіть якщо вони багаті різними вітамінами і необхідними для фізичної активності вуглеводами, викликають у кишечнику неприємне подразнення і кольки. Між випитим фрешем і тренуванням має минути як мінімум кілька годин. Взагалі свіжовичавлені соки на голодний шлунок пити не рекомендується нікому — тим більше перед пробіжкою чи фізнавантаженнями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також