Заморожені продукти: у кожного — свій термін придатності

1324 0

Ми у соцмережах:

Заморожені продукти: у кожного — свій термін придатності

Заморожування продуктів, у тому числі фруктів, ягід та овочів, допомагає зберегти в них більшу частину вітамінів. Водночас варто пам'ятати, що й заморожені продукти мають свій строк зберігання. Чим довше зберігаються продукти в морозильнику, тим менше в них залишається корисних речовин.

Заморожені овочі, ягоди та фрукти теж втрачають частину вітамінів та мікроелементів. Однак показник становить всього 20-30%. Для порівняння: при консервуванні плодів у них руйнується понад 50% корисних речовин.

Також заморожування, на відміну від інших способів зберігання, мінімально впливає на колір, текстуру та харчову цінність продуктів. При заморожуванні плодів у них повністю зберігаються харчові волокна, тобто клітковина. Саме клітковина — це головна цінність рослинної їжі.

Заморожування також продовжує строк зберігання інших швидкопсувних харчових продуктів. Але навіть при заморожуванні у різних продуктів — різні терміни зберігання.

Зелень, фрукти та овочі можна зберігати замороженими до 6 місяців; рибу, м'ясо, птицю — теж до 6 місяців; фарш — 3 місяці; приготовлений цілий птах або шматок м'яса — 9 місяців; приготовлені шматочки птиці — 1 місяць; хліб — 3 місяці, морозиво — до 2 місяців.

Розморожувати продукти теж потрібно правильно, це робиться повільно у холодильній камері: перекласти з морозилки в інший відділ холодильника, а не класти в тепло.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також