Зараження медиків коронавірусом на Рівненщині – не професійне

1780 0

Ми у соцмережах:

Зараження медиків коронавірусом на Рівненщині – не професійне

Так вважає головний лікар обласного Центру громадського здоров’я Олена Гандзюк, відповідаючи на запитання про те, чому в регіоні такий високий показник захворюваності на COVID-19 населення та медиків.

 -          Із 553 хворих на коронавірус на Рівненщині 124 – медичні працівники, що становить 22,5% від загальної кількості. Це вищий показник, ніж середній по Україні, який складає 20%. Нагадаю, що три тижні тому в області, попри протоколи МОЗ, було вирішено обстежувати медиків на наявність коронавірусу. Ми дійшли висновку, що не завжди це професійне зараження. Бо лише один медик заразився в міській лікарні і декілька – в Сарненській. Найбільше хворих в обласній, яка не працює з хворими на коронавірус. Можу запевнити, що засобів захисту для медиків достатньо, - прокоментувала Олена Гандзюк.

Щодо запитання про високу захворюваність на коронавірус загалом по області, через що Рівненщина займає одне з лідируючих місць у всеукраїнському рейтингу, керівниця Центру громадського здоров’я вважає, що це хороший показник.

-          Це якісне виявлення, в тому числі спалахів, добре проведені епідрозслідування, - пояснила вона. – Після завершення карантину будемо шукати об’єктивні причини цього, наприклад, кількість трудових мігрантів, які поверталися в той період в область. Зараз робота проводиться ефективно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також