Зареєструвати винахід допоможе патентний повірений

2291 0

Ми у соцмережах:

Зареєструвати винахід допоможе патентний повірений

Рівненська область отримала фахівця найвищої кваліфікації з питань правової охорони інтелектуальної власності — патентного повіреного України. Це звання Державний департамент інтелектуальної власності присвоїв Юрію Трачуку, керівнику Рівненського регіонального центру з інвестицій та розвитку.

— Щоб отримати цей статус, я сім років працював у сфері інтелектуальної власності, — розповів Юрій Трачук. — В мої функції як патентного повіреного Рівненщини входить надання насамперед правової допомоги винахідникам нашого краю. Це і юридичні консультації, й допомога з оформленням заявки на видачу патенту. До патентного повіреного також можуть звертатися судові та інші органи влади як до експерта у сфері інтелектуальної власності. Проте найголовніше — відтепер область зможе напряму працювати з іноземними компаніями — власниками сучасних технологій щодо набуття в Україні прав інтелектуальної власності. Коли вони прагнуть вийти на український ринок, перше запитання, яке вони задають: в яку область? Для цього майже в кожній області України й існують патентні повірені, які можуть розповісти про перспективи розвитку бізнесу інвестора у своєму регіоні та проконсультувати його.

Дарина ГУЗЕНКОВА.

Довідка РВ Щороку в Україні звання «патентного повіреного» присвоюють лише 15 фахівцям. У Києві працює понад 200 патентних повірених, у Львові — 5. У всіх сусідніх областях Рівненщини вже є патентні повірені.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також