«Жінка — друг людини»

1689 0

Ми у соцмережах:

 «Жінка — друг людини»

Свято «весни та жіночності», яке за іронією долі святкують на честь демонстрації швачок, цього року для місцевих фотографів стало приводом показати свою неабияку творчість. Об’єктом всіх світлин на аж трьох різних виставках є, як не дивно, жінки. Одна експозиція присвячена дітям, але автори цих робіт — жінки-фотографи. А ще цікаво, що грошову допомогу фотографам надавали… депутати міської ради.

Свято «весни та жіночності», яке за іронією долі святкують на честь демонстрації швачок, цього року для місцевих фотографів стало приводом показати свою неабияку творчість. Об’єктом всіх світлин на аж трьох різних виставках є, як не дивно, жінки. Одна експозиція присвячена дітям, але автори цих робіт — жінки-фотографи. А ще цікаво, що грошову допомогу фотографам надавали… депутати міської ради. Усі «жіночі» експозиції відбуваються нині у комерційних закладах. Зокрема, найактивніший творець фотографічних проектів Олександр Харват у підземному комплексі «Злата Плази» відкрив фотовиставку, де «висять» результати роботи авторів його фотоклубу «Простір Фото» та учнів його фотошколи. Однієї теми світлин немає — кожен з авторів показує жінок різного віку та статусу так, як він їх побачив у різних обставинах. Олександр Харват наголошує, що роботи об’єднує «жіноча наївність, примхливість, емоційність та непередбачуваність». Доповнені світлини любовними віршами журналіста Юрія Дюга. А ось фінансово цьому проекту допоміг активний меценат, де­пу­тат-»бютівець» Олександр Нестерук. В іншому великому торговельному закладі «Екваторі» з восьмого березня також можна побачити фотографії у фойє. На прозорих стендах свої роботи повісили також молоді фотографи Юрій Шушкевич, Тарас Терлецький, Тарас Ковальчук і сенсаційна фотомайстриня жіночих образів з Дубна Світлана Райчук. Експозиція з невигадливою назвою «Портрет» діятиме до 18 березня.

Виставка у «Злата Плазі»
Далі пішла черга роз­ва­жально-алко­гольних зак­ладів. Виставку «Жінці присвячується» організовує ще один активний депутат Олександр Курсик у кав’ярні «Ера», що на вул. Поштовій, 11. Так також представлене «усяке різне» від також молодих фотохудожників, серед яких і автори світлин в «Екваторі» — Юрій Шушкевич, Тарас Терлецький, Тетяна Вакулюк, Марина Худанич і Руслан Толордава. А ось найбільш придатне та звичне для фотографічних виставок місце — арт-кав’ярня «Сальвадор Далі» покаже дітей. Але не просто світлини, а роботи жінок, які брали участь у міжнародному конкурсі «Планета дітей». Організований він був відомою серед фотохудожників Наталією Компанцевою, яка й надала колекцію найкращих робіт конкурсу у тимчасове розпорядження «Сальвадора Далі». Середи них і дві світлини рівнянки Людмили Гошко. Діти у фотографіях конкурсу — не лише позитивні й радісні обличчя, а доволі сумні образи — сироти, безпритульні, просто недоглянуті діти. Рівень цих робіт, звісно, набагато вищий, оскільки на конкурс своїх «дітей» надсилали фотографи з 17 країн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також