Жир від стресу

1576 0

Ми у соцмережах:

Жир від стресу

Ми звикли думати, що накопичення жиру — результат неправильного харчування. Частково це правда, хоча незбалансованість раціону — далеко не єдиний винуватець появи зайвих кілограмів.

Щоб тримати під контролем вагу і позбутися стресового жиру:

Задіюйте м'язи

Активні заняття, в яких задіюється максимальна кількість м'язів (віджимання, присідання та ін.), дозволяють організму «втекти» від стресу. Під час вправ кров циркулює швидко, що сприяє нейтралізації негативного впливу кортизолу — гормону стресу.

Не поспішайте

У стані стресу ми схильні швидко ковтати їжу, практично не пережовуючи її. Це неминуче веде до збільшення порцій і появи животика. Тому не поспішайте під час їди, щоб стресовий жир не відкладався в ділянці живота та інших проблемних зонах.

Обережно з дієтами

Постійні дієти підвищують рівень кортизолу, крім цього, жорсткі дієти давно визнано не найкращим способом позбавлення від зайвої ваги, яка, як правило, повертається. Якщо вам хочеться солодкого або іншої «шкідливої» їжі, краще з’їжте маленький шматочок ласощів.

Не пийте кави в стресових ситуаціях

Адже кофеїн підвищує рівень кортизолу. За один раз чашка кави під час стресу не зробить нічого поганого, однак якщо це увійде в звичку, стресовий жир буде дуже важко зігнати.

Спіть достатню кількість часу

Мабуть, один з найбільш ефективних методів боротьби зі стресом — це сон. Але не в кожній стресовій ситуації можна лягти і виспатися, однак необхідно стежити за тим, щоб ви належним чином висипалися вночі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також