Злодій повинен сидіти у в’язниці!

1987 0

Ми у соцмережах:

Злодій повинен сидіти у в’язниці!

Зустрічається в «кишеньковому» бізнесі й слабка половина. За минулий рік у Києві було затримано 34 жінки, що становить 21% від загальної кількості кишенькових злодіїв. Як правило, ці дами не перший рік «сидять на голці». Крадіжка для них — єдиний спосіб швидко роздобути гроші для чергової дози. Так, нещодавно в Дніпровському районі, на території ринку «Десна», бійці «Беркута» затримали 28-річну «гастролерку» з Київської області. У столицю жінка приїхала на заробітки. Але з роботою в неї не склалося. З пристойним стажем наркоманки, не маючи за душею ані копійки, вона не придумала нічого кращого, ніж залізти в чужу кишеню. Тепер її доля в руках закону.

Шукайте жінку Зустрічається в «кишеньковому» бізнесі й слабка половина. За минулий рік у Києві було затримано 34 жінки, що становить 21% від загальної кількості кишенькових злодіїв. Як правило, ці дами не перший рік «сидять на голці». Крадіжка для них — єдиний спосіб швидко роздобути гроші для чергової дози. Так, нещодавно в Дніпровському районі, на території ринку «Десна», бійці «Беркута» затримали 28-річну «гастролерку» з Київської області. У столицю жінка приїхала на заробітки. Але з роботою в неї не склалося. З пристойним стажем наркоманки, не маючи за душею ані копійки, вона не придумала нічого кращого, ніж залізти в чужу кишеню. Тепер її доля в руках закону. Злодії обирають години пік і місця, де утворюється велике скупчення людей. У першу чергу — це міський транспорт, ринки, магазини. Для боротьби зі «щипачами» працівники оперативно-пошукової служби проводять профілактичні заходи. Удосконалюються методи роботи, використовуються нові засоби зв’язку. З допомогою депутатів Київської ради оперативно-пошуковий відділ придбав два автомобілі і 30 радіостанцій спеціально для підрозділу, що займається кишеньковими крадіжками. Минули часи професіональних злодіїв-одинаків. Зараз середній вік кишенькових злодіїв коливається від 18 до 30 років. Вони віддають перевагу працювати групами по двоє, троє і більше людей. Спостерігається тенденція омолодження злодійської професії, хоча саме «ремесло», як і проституція, існує з незапам’ятних часів.

Історія питання Протягом всієї історії людства зі злодіями боролися різними методами. Жорстокими покараннями прославилася не тільки Азія, але і Європа. Зокрема Англія. Закон вавилонського царя Хаммурапі, відповідно до якого за крадіжку злодію відрубували руку, і досі діє в Саудівській Аравії. Наше законодавство набагато гуманніше, чим і користуються сучасні кишенькові злодії. Деякі потерпілі відмовляються від судових тяганин і порушення кримінальної справи, мотивуючи це тим, що викрадена сума не варта таких нервів. Суди, у свою чергу, в силу того, що матеріальний збиток, завданий потерпілому, не становить значних сум, відпускають злочинців на підписку про невиїзд. Хоча для тієї ж пенсіонерки 20-30— гривень, викрадених бритоголовим уркою, — дуже велика прогалина в сімейному бюджеті. От і виходить, що гуманні заходи впливу наших судів стосовно безсовісних злодіїв не завжди себе виправдовують. А злодії, ледве встигнувши переступити поріг будинку райсуду, знову нишпорять по чужих кишенях. На жаль, життєвий досвід стверджує, що кишенькові злодії не виправляються. За дуже рідкісним винятком той, хто втягнувся в це «ремесло», може повернутися на шлях праведний. Кишеньковий злодій — це скоріше діагноз, своєрідна «хвороба», те саме, що й наркоманія, коли не красти вже неможливо. Але, на відміну від клептоманії, кишенькові крадіжки відбуваються усвідомлено і з конкретною корисливою метою. З цього слідує висновок, який зробив всім відомий персонаж знаменитої картини «Місце зустрічі змінити не можна»: «Злодій повинен сидіти у в’язниці!». І Гліб Жеглов мав рацію: кожен повинен бути там, де заслужив, і тоді нормальним людям буде легше дихати і спокійніше жити.

Особливий випадок Серед кишенькових злодіїв є й особливі «специ» — «прокольщики». Звичайний шахрай, якщо пощастить, може вкрасти 2-3 тисячі доларів. У «прокольщиків» ставки набагато вищі. Був випадок, коли опери впіймали злодія зі здобиччю аж 400 тисяч «зелених». Алгоритм крадіжки такий. Декілька шахраїв на авто «випасають» багатенького бізнесмена за кермом. Потім злочинці діляться на дві групи: одна пильно спостерігає, чи немає поблизу «ментів», інша стежить за потенційною жертвою. Потім бізнесмена відволікають (наприклад, проколюють шину). Коли той йде міняти колесо або просто подивитися, що сталося, з автомобіля спритно витягають кейс, барсетку або валізку з грошима.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також