Звільнили водія маршрутки, бо зневажливо поставився до матері загиблого воїна

824 0

Ми у соцмережах:

Звільнили водія маршрутки, бо зневажливо поставився до матері загиблого воїна

«Розвелося вас тут», — так минулого тижня дорікнув рівнянці Людмилі Марчук водій маршрутки № 38. Жінка мала право на пільговий проїзд, бо її син Богдан Гордійчук загинув на війні. Втім, водія Василя Бондарця це не переконало. Гроші за проїзд пасажирка заплатила, а згодом розповіла про ситуацію, яка її обурила, у соцмережах. Після розголосу водій вибачився перед матір’ю загиблого воїна. А чиновники пообіцяли створити «гарячу» лінію, куди можна буде поскаржитися на такі випадки.

Людмила Марчук, мати загиблого на війні Богдана Гордійчука:

— П’ятниця. 2 червня. Біля 16-ї дня. Якби він просто сказав: «Я вам співчуваю, але вибачте, у мене всі пільгові місця зайняті», цього поста б не було. Коли б не почула собі в спину: «Розвелося вас тут...» Це нас, згорьовані вдови й невтішні матері, розвелося? Чуєте, люди? Розводяться колорадські жуки, нешановний. І це ще війна не скінчилася. Ще гроби молодих хлопців щодня зі Сходу «На щиті» везуть... Ще могили щодня копають і вже нема куди хоронити. Ще нас щоночі будить сирена. Гинуть діти. А це хамло вже забуло чи й не знає, що саме наші сини пішли першими, щоби стати в стрій ЗСУ і стояти на передовій на смерть, щоби ми могли тут мирно жити, а не чекати окупанта в свій дім. Я не втрималася, сказала: «Пішов би, та повоював...» Та це, вочевидь, мимо вух. Пасажирська аудиторія незворушно сидить. Ніхто ані мур-мур. І мене це зачепило. Дуже зачепило. Як відром помий хто обілляв. Защеміло серце, а мозок прошила геть не патріотична думка: «За що ти віддав своє життя, сину? За цього хама?» Уявила свого Богдана в цю мить поруч себе. Він би не сидів незворушно, коли б якийсь водило отак учинив. Він би точно витяг його за грудки і вліпив по пиці. У хлопців на війні розбірки швидкі й різкі.

А я що? Гроші за проїзд заплатила. Але як вийшла, фото на пам’ять вирішила зробити. Бо ж ця зневага стосувалося не тільки мене. Не всі водії такі. Є люди. Є й патріоти. Є просто співчутливі. У мене такий інцидент перший. Однак чимало спостерігала випадків, як водії ображають людей пенсійного віку. Це неправильно. Це ж не твій власний транспорт, дядьку за кермом! Раз держава ввела пільгу в законодавчу норму, то виконуй! Ти ж на роботі.

Василь Сливка, начальник міського управління транспорту:

— Я відсторонив цього водія від виконання обов’язків ще минулої суботи, щойно стало відомо про цей інцидент. Що на нього найшло, нехай пояснює сам — для цього викликали його на бесіду у понеділок. Досі таких скарг до нашого управління не надходило. Але якщо будуть такі ситуації — обов’язково повідомляйте.

Олена РАКС.

До слова, під час зустрічі водій маршрутки таки вибачився перед матір'ю загиблого захисника.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також