Новий Мессі й Роналду

1826 0
Пішов одинадцятий рік, як

Пішов одинадцятий рік, як "золотий м'яч" найкращого футболіста світу присуджують або аргентинцю Ліонелеві Мессі, або португальцю Кріштіану Роналду. Обом уже за 30, але вони залишаються найкращими.

Тож у претендента на приз, якого зватимуть не Ліонель і не Кріштіану, є два шляхи: або очікувати, доки ця суперпарочка зійде з футбольного обрію, або перевершити їх настільки, щоб це було очевидно всім.

Кілька років тому я бачив "претендентом на престол" аргентинця Пауло Дібалу, який грає за італійський "Ювентус". Але для цього йому слід було перейти до "Барселони" чи до мадридського "Реала". І стати лідером нової команди. Дібала цього не зробив, тож залишається у черзі.

Тим часом на обрії з'явився новий претендент – француз Кіліан Мбаппе, який нещодавно змінив "Монако" на "Парі Сен-Жермен". За потенціалом цей 19-річний юнак не гірший, а може, і кращий за нинішніх "королів". Але, щоб отримати "Золотий м'яч", він має виграти щось серйозне. Або разом із "ПСЖ" пройти у лютому "Реал", а потім взяти Кубок чемпіонів. Або стати чемпіоном світу з національною командою Франції. Або взяти обидва титули, до яких "Золотий м'яч" стане тоді лише приємним обов'язковим бонусом.

Чи здатен Мбаппе змістити Роналду з "трону", дізнаємося наприкінці лютого. Якщо португалець разом із "Реалом" знову виявиться сильніший, французькому таланту залишиться очікувати нового шансу й переходити до "Реала". Що станеться раніше – Мбаппе здобуде світове визнання чи переїде до Мадрида – не має значення. Аби лише Кіліан не повторив досвід Неймара й Бейла. Їх теж колись вважали претендентами на "Золотий м'яч"

Gazeta.ua

Коментарі

Залиште вiдповiдь

Читайте також