Бертоза крутіший за Хомка?

7510 0

Ми у соцмережах:

Бертоза крутіший за Хомка?

Поновлення заборони проїзду по центральній вулиці Рівного, запроваджене з ініціативи міського голови Володимира Хомка, вже почало приносити скандальні наслідки. Міський голова, як відомо, зумів вирішити проблему свого проїзду на роботу, домовившись із ДАІ про перенесення знака про заборону на п’ятсот метрів. Інші рівняни, які хочуть продовжувати їздити Соборною, ведуть подібні переговори по-своєму. Так, зупинений на Соборній 32-річний Патрік Бертоза, син відомого у Рівному підприємця Йосипа Бертози, побився, як свідчать міліцейські зведення, з інспектором ДАІ Миколою Ємцем. Результатом конфлікту стали синець під оком у громадянина Хорватії Бертози та розбитий ніс у інспектора.

Коментарі Микола Ємець, інспектор дорожньо-патрульної служби ВДАІ Рівненського міськвідділу міліції: — На вимогу пред’явити документи на транспортний засіб водій відреагував неадекватно, він нервувався, хотів вийти з автомобіля. І коли я взяв його за руку, він вдарив мене в ніс, потекла кров. За 10 років роботи інспектором мене водій уперше вдарив в обличчя, хоча ж бувають і п’яні за кермом, а Бертоза був тверезий. Ми доставили його у міськвідділ міліції, а потім він написав пояснення своїх дій в прокуратурі, де й залишилися матеріали для прийняття рішення. Я отримав направлення в бюро судмедекспертизи на зняття побоїв. Перелому не було, наступного дня я вийшов на роботу.

Микола Ємець
Йосип Бертоза, батько Патріка Бертози: — Можливо, не лише з метою перевірки документів інспектори стояли на тому місці, де проїзд Соборною уже заборонено... Це люди у формі і в погонах побили мого сина, а не він їх бив. Він хіба що захищався, про що й написав згодом у прокуратурі. Його автомобіль зупинили біля нічного клубу «Лагуна» і, не представившись, сказали показати документи. Він показав, але в руки їх не дав, після чого працівники ДАІ вирішили складати протокол про порушення. Патрік намагався вийти з автомобіля, але це розлютило інспекторів, вони його штурхали. Патрік також записував на мобільний телефон, як добирали слова у спілкуванні з ним люди у формі, що також їм не сподобалося. На мого сина одягли наручники і викликали наряд на підмогу, який і виступив свідками того, що водій чинив спротив інспекторам і що це він їх бив. Забрали телефон, стерли той запис і повезли в міліцію. У мого сина синець під оком, запаморочення, блювота. Наступного дня він змушений був звернутися в лікарню, де й повідомив, що його побили. Патрік хоча і є громадянином Хорватії, але мешкає у Рівному, тут має сім’ю і бізнес. І по Соборній, на якій він живе, щоправда, за знаком, йому зручно доїжджати на роботу. Я його не виправдовую, якщо порушив — нехай відповідає. Але навіть під час складання протоколу Соборною проїжджали інші авто, і ніхто їх не спиняв, документів не перевіряв, тобто їздять усі. Тепер міліція перевіряє законність перебування мого сина в Україні. Нам війни з міліцією не треба, бо в цьому, як відомо, немає сенсу. Та якби не мої зв’язки, то не знаю, чим цей інцидент міг би закінчитися. Віталій Дещинський, начальник відділу ДАІ Рівного: — Йшлося не про заборону проїзду, а про те, що водій відмовився пред’являти документи. Їх зараз і справді не вимагається давати в руки інспекторові, а лише показати. Саме про відмову показати документи інспектори й складали протокол, що переросло в сутичку. Загалом ситуація з проїздом по Соборній нормальна, ми не прагнемо чим швидше штрафувати, щоб не завалити суди такими матеріалами. Адже є категорія водіїв, яким можна заїжджати на Соборну, якщо вони там живуть чи працюють. Штраф за таке порушення, нагадаю, становить 255-340 гривень. Як повідомила прес-служба прокуратури області, скарги та повідомлення обох сторін цього конфлікту перебувають у прокуратурі Рівного, триває перевірка. У вівторок Патрікові Бертозі видано направлення на судмедекспертизу. Хто кого вдарив і за що та чи є підстави для порушення кримінальної справи — стане відомо за десять днів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також