Більше половини українців люблять жирну і смажену їжу

1092 0

Ми у соцмережах:

Більше половини українців люблять жирну і смажену їжу

Компанія Ipsos InnoQuest опублікувала результати дослідження святкових уподобань українців. Так, більшість відзначає великі сімейні і традиційні свята вдома (69%), у вузькому сімейному колі (71%) і в компанії друзів (45%). Весняно-літні свята близько половини наших людей відзначають на природі. Очолюють ТОП свят дні народження: 96% українців відзначають їх застіллям. При цьому на всі події 96% людей готують страви самостійно.

2014-35_p07_03 Українці не уявляють святкового столу без запеченого м'яса, салатів з майонезом, копченостей і солодощів, а традиційними напоями на святковому столі є вино і міцний алкоголь. Унаслідок свят похмілля відчуває половина жінок і 7 з 10 чоловіків. Пристрасть до важкої їжі наші співвітчизники мають не тільки у святкові, але і у звичайні дні: смажену їжу їдять 3-4 рази на тиждень або частіше 29% опитаних, а жирну — 10%. Дієтологи кажуть, що вживання смажених продуктів частіше чотирьох разів на тиждень погано впливає на масу тіла людей з генетичною схильністю до повноти. "Щоб свято пройшло вдало, дуже важливо дотримуватися елементарних правил сумісності продуктів при підготовці меню, — підкреслює дієтолог Наталія Самойленко. — Наприклад, не варто поєднувати м'ясо і хліб або м'ясо і картоплю — їх краще вживати разом з овочами, які не містять вуглеводів — огірками, помідорами, цибулею, шпинатом або цукіні, а картоплю і хліб краще їсти із зеленим салатом чи капустою. Правда, дуже важко цього дотримуватися під час застілля.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також