Часникова дієта запобігає раку

1511 0

Ми у соцмережах:

Часникова дієта запобігає раку

Італійські учені встановили, що дієта, багата часником, цибулею і спорідненими рослинами, істотно знижує ймовірність виникнення злоякісних новоутворень.

Італійські учені встановили, що дієта, багата часником, цибулею і спорідненими рослинами, істотно знижує ймовірність виникнення злоякісних новоутворень. Проте досить протягом 45 секунд підсмажувати або варити зубки часнику, щоб овоч втратив властивість пригнічувати ракові клітини. Зберегти його активність можна, якщо перед тепловою обробкою зубки нарізувати або видавити, а потім залишити на десять хвилин. Ферменти, покидаючи пошкоджені клітини, вступають в реакцію з повітрям і утворюють речовину, яка зміцнює антипухлинний імунітет. У часнику багато вітаміну А (він корисний для зору, здоров`я шкіри і слизових оболонок), вітаміну РР (рятує від безсоння і депресії), вітаміну D (необхідний для засвоєння кальцію і фосфору) і вітамінів групи В (покращують волосся і шкіру). Але головне багатство часнику — речовина аліїн, що додає цьому овочу гостроти і специфічного запаху. Сам по собі аліїн не приносить особливої користі, але як тільки ви починаєте різати, тиснути або жувати часник, речовина перетворюється на аліцин — природний антибіотик, здатний впоратися із запаленнями, подолати розмноження хвороботворних бактерій, підвищити імунітет і захистити від інфекцій і вірусів. Аліцин сприяє нарощуванню м`язової маси. Правда, для цього потрібно з`їдати чотири зубчики часнику в день і не нехтувати тренуваннями. Крім того, аліцин покращує діяльність мозку, нормалізує роботу нервової системи і підвищує працездатність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також