Чекали Хомка в міськраді до ранку вкладники довгобуду «Золота підкова»

2269 0

Ми у соцмережах:

Чекали Хомка в міськраді до ранку вкладники довгобуду «Золота підкова»

Люди, які вклали кошти в будівництво житлового комплексу "Золота Підкова", у четвер вже вкотре прийшли до міської ради Рівного, щоб почути, як влада збирається вирішувати їхню вже давню проблему. Щоправда, у приймальні їм сказали, що Володимира Хомка...

золота підкова (2) Алла Позднякова, лідер ініціативної групи, також була серед тих, хто залишився ночувати в міськраді, розповіла:

— До нас увечері приходив начальник міської міліції Василь Зелінський, сварився. Але ми сказали, що нікуди не підемо. Хочемо все-таки, щоб Хомко нас прийняв. З понеділка складемо графік чергування і ночуватимемо у міськраді щодоби, якщо доведеться. А посеред тижня прийдемо і до міліції.
Алла Позднякова каже, що вони проситимуть владу добудувати багатоквартирний будинок коштом бюджету, якщо забудовник цього досі не зробив. До речі, керівник фірми-забудовника Сергій Полоцький сам прийшов на зустріч із вкладниками і запевняє, що шанси добудувати "Золоту Підкову" є, але недостатньо коштів. Алла Позднякова, керівник ініціативної групи вкладників:
— А нам більше нікуди піти жити, будемо по черзі ночувати у міській раді. Особисто мене чоловік уже з хати виганяє, бо я всі наші заощадження у 77 тисяч доларів вклала у "Золоту підкову". Ми сподівалися, що забудовник Сергій Полоцький все-таки виконає свою обіцянку і завершить довгобуд цього року. Ще в серпні ми просили, щоб нас пустили на будівництво, але ми досі не побачили наші квартири. Навіть не знаємо, чи це житло не продано вже комусь іншому…Ми зверталися до голови облдержадміністрації Віталія Чугуннікова та його першого заступника Юрія Приварського, однак чи допоможуть вони нам, невідомо. Уже не віримо, що п. Полоцький добудує нам житло. Єдиний вихід, який ми бачимо, — місто має взяти відповідальність на себе і завершити довгобуд за бюджетний кошт. Прийшли у четвер з самого ранку до приймальні Володимира Хомка, прочекали його весь день. Побачили лише вранці у п'ятницю. Спілкуватися з нами голова не хоче.
Сергій Полоцький, генеральний директор концерну "Східноєвропейський будівельний альянс":
— Добудувати "Золоту Підкову" шанси є, але бракує коштів. Потрібно залучати інвесторів, та завдяки скандалу, який влаштували навколо цієї ситуації певні особи, це дуже нелегко — будинку зробили такий імідж, що поки угоди на квартири уклали тільки дві людини, але ще не проплатили. Хоча ми й так пропонуємо найнижчу ціну, всього 350 доларів за метр квадратний! А на те, щоб завершити та здати в експлуатацію три під'їзди, потрібно не менше семи мільйонів гривень. Наскільки реально те, що пропонують вкладники? Для цього міська рада спершу мала би закласти в бюджет гроші на добудову, але це не моє рішення. Моя справа — шукати інвесторів. І я це роблю.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також