Через необґрунтовані страхи не хочуть робити щеплення дітям

855 0

Ми у соцмережах:

Через необґрунтовані страхи не хочуть робити щеплення дітям

До 29 квітня триватиме Всесвітній тиждень імунізації.

Це щорічний захід, який ініційований ВООЗ з метою інформування про найефективніший інструмент захисту людей різного віку від інфекційних хвороб - вакцинопрофілактику. Цьогорічний тиждень пройде під гаслом: «Наш спільний захист. ? Вакцини працюють». Імунізація вважається одним із найефективнішим методом профілактики інфекційних захворювань та попередження епідемій.

У Рівненській області профілактичні щеплення виконуються не належним чином. За 1 квартал вакцинацію проти поліомієліту отримали 8,1% дітей першого року життя та 13,2% вакцинацію проти дифтерії, правця та кашлюку. Вакцинацію проти гепатиту В отримали 10,8% дітей у віці до 1 року.

Однією із причин невиконання профілактичних щеплень є відмови. В  області налічується 14435 відмовників від щеплень (1242,6 на 100 тис. нас.), з них 5378 (37%) не мають жодного щеплення.

Батьки іноді самі вирішують не робити щеплення своїм дітям через необґрунтовані страхи та слабке розуміння життєвої важливості імунізації для благополуччя своїх дітей.

Тим часом Рівненський лабораторний центр МОЗ України нагадує, що нехтування профілактичними щепленнями неминуче веде до зростання інфекційних хвороб, які можна попередити імунізацією. Як приклад, це спалах кору, який ми маємо у поточному році. Вакцинопрофілактика є одним з найважливіших винаходів людства, яка здатна врятувати мільйони життів. Усі діти повинні мати справедливий шанс на здорове майбутнє – вони мають бути захищені за допомогою вакцин.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також