Чи був московський мільйонер на бурштиновій фабриці?

2436 0

Ми у соцмережах:

Чи був московський мільйонер на бурштиновій фабриці?

Минулого тижня у Рівному побував московський бізнесмен Микола Тимощук. Про цей приїзд ніхто б і не згадав, якби обласна організації Української народної партії не оприлюднила заяву, в якій висловила занепокоєння тим, що росіянин приїхав до обласного центру створити приватне підприємство на базі рівненської бурштинової фабрики. Політики припускають, що росіянин за згодою керівництва області може застосувати рейдерську схему захоплення державного підприємства.

— Ця інформація хоч і не офіційна, але достовірна, отримана від чиновника обласної державної адміністрації, який побажав не називати його прізвища, - стверджує керівник обласної організації УНП Світлана Ніколіна. - Тож аби отримати офіційне її підтвердження чи спростування, ми направили запит на ім’я голови облдержадміністрації Василя Берташа. Поки відповіді немає. Занепокоєння після візиту московського бізнесмена долею бурштинової фабрики цілком виправдане. Згідно з тією інформацією, яку ми маємо, бізнесмен вже понад 20 років займається дорогоцінними каменями. Тепер він зацікавився бурштином і планує на базі державного підприємства створити приватне. Ситуація подібна до тої, що була свого часу на сірниковій фабриці — підприємство збудували за кошти держави, потім штучно довели до банкрутства, створили на його базі приватне підприємство і таким чином фактично відібрали державне підприємство у приватну власність. Заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов заперечує версію, озвучену пані Ніколіною: — Микола Тимощук приїжджав до Рівного з приватним візитом. Жодних бізнесових розмов з ним не велося. Чоловік цікавиться шахами та шашками, а у нас саме проводився міжнародний чемпіонат з шашок. Тим же, хто розповсюджує подібну інформацію, я радив би звернутись до лікарів. Чи заїжджав російський мільйонер на фабрику «Бурштин України» — з’ясувати не вдалося. Один з працівників підприємства обмовився, що йому відома певна інформація, втім, він не уповноважений її коментувати і порадив звернутись до директора підприємства. Керівництво ж бурштинової фабрики спілкуватись з журналістом відмовилось, посилаючись на зайнятість. Чули про приїзд московського гостя і в головному управлінні економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації. Втім, каже начальник управління Ігор Тимошенко, до них Микола Тимощук не звертався: — Я його не бачив. Чи був він на бурштиновій фабриці — мені не відомо. Єдине, що знаю точно — інтерес до нашого бурштину є, і не тільки в російських підприємців. Впевнений, що до процесу видобутку бурштину потрібно залучати інвесторів. Тоді цей бізнес стане легальним і приноситиме державі прибутки. Як приклад, можу назвати підприємство «Сонячне ремесло», яке вже отримало відповідну ліцензію на видобуток та виготовлення з бурштину різних виробів і успішно займається цим. Чи потрібні інвестори бурштиновій фабриці — сказати не можу, оскільки це державне підприємство, що підпорядковане напряму Міністерству охорони природи. Тож саме в міністерстві і мають вирішувати ці питання. Особисто мені дуже хотілося б, щоб на бурштиновій фабриці фінансова ситуація врешті покращилась.

Влад ІСАЄВ.

Довідка «РВ» Очолюване Миколою Тимощуком підприємство «Русское Общество Мамонт» займається придбанням бивнів мамонтів та фрагментів їхнього кістяка. Крім того, бізнесмен вже понад двадцять років займається торгівлею дорогоцінним камінням. Він є представником потужної ювелірної фірми «Сафо» на теренах Росії. Микола Тимощук — автор популярної книги «Історія в шахах», де описано придумані ним шахові дизайни, автор статей в шаховому журналі «64» і в інших виданнях. Почав створювати шахові дизайни в 1993 році — шахові набори, вирізані з бивня мамонта або зроблені з комбінації різних матеріалів (срібло, золото, бурштин, морений дуб, коштовні камені).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також