Чи можуть заступники бути депутатами?

2558 0

Ми у соцмережах:

Чи можуть заступники бути депутатами?

Сумнів у тому, що заступники міського голови мають право бути депутатами, висловив голова фракції "Батьківщина" у міськраді Рівного Олександр Курсик. При цьому застеріг — якщо до його позиції не дослухаються, буде судитись...

Сумнів у тому, що заступники міського голови мають право бути депутатами, висловив голова фракції "Батьківщина" у міськраді Рівного Олександр Курсик. При цьому застеріг — якщо до його позиції не дослухаються, буде судитись: — Я отримав відповідь з Комітету з питань місцевого самоврядування Верховної Ради, і в ній говориться, що заступники міського голови за своєю посадою мають бути членами міськвиконкому. А члени міськвиконкому не мають права бути депутатами міськради. Тож вони повинні або скласти депутатські повноваження, або ж звільнитися з посад заступників. Сергій Васильчук, заступник міського голови: — Я депутат міськради з 2002 року. Питання про те, чи може бути заступник міського голови депутатом, порушувалося ще тоді. І відповіддю на нього є рішення Конституційного Суду України від 1998 року, в якому говориться, що жодних обмежень для того, щоб бути депутатами заступникам міського голови, немає. Тобто у нас в державі є Конституція, вищою за яку не можуть бути листи якогось комітету. Олексій Хмилецький, заступник міського голови: — Комітет Верховної Ради — це не той орган, який може коментувати законодавство. Це повинен робити Конституційний Суд України. Зараз у міськраді вивчають питання, чи можуть заступники бути депутатами.

Мирослава ШЕРШЕНЬ.

Довідка "РВ"

Міський голова має чотири заступники. З них три — Сергій Васильчук, Олексій Хмилецький, Андрій Філін — є депутатами міськради Рівного, а Галина Кульчинська — депутат обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також