Чи «осідає» цукор на зубах?

757 0

Ми у соцмережах:

Чи «осідає» цукор на зубах?

Негативно цукор впливає на зуби дітей — особливо шкідливий для непостійних зубів, які мають незрілу емаль. А здоровим дорослим зубам солодощі особливо не зашкодять.

Любов до солодкого, скоріше, позначиться на вашій талії, ніж на зубах, якщо ви — людина доросла і ретельно стежите за гігієною ротової порожнини. Коли цукор небезпечний для зубів і як зберегти гарну усмішку — розповів стоматолог Ярослав Заблоцький, повідомляє «Сьогодні».

Якщо ви самі не привчите дитину віком до 3-х років до цукру (саме до цього віку особливо важливо стежити за здоров'ям зубів у дитини), то вона не вимагатиме його. А щоб зберегти здоров'я дитячих зубів, не давайте малюкам чаю або компоту з цукром. Найкраще питво для дитини — це чиста вода.

На зубах, до речі, «осідає» не цукор (як дехто вважає) — на них після будь-якої їжі утворюється плівка. І якщо її не прибрати протягом 24 годин механічним шляхом, тобто саме щіткою для зубів, то вона залишається, поступово руйнуючи зуби.

Стоматолог радить: не забувайте доглядати зуби в домашніх умовах — чистити двічі на день плюс проходити професійне чищення у стоматолога раз на півроку.

Тим часом є й інша точка зору — більш традиційна: солодощі шкідливі для наших зубів. А пояснення таке: цукор взаємодіє з бактеріями, які є в порожнині рота і знаходяться на зубній емалі. При цьому виділяється органічна кислота, яка й сприяє руйнуванню емалі та призводить до утворення карієсу.

Найбільш шкідливими ласощами, що містять цукор, називають: іриски (прилипають до поверхні і тривалий час сприяють руйнуванню емалі) карамельки (містять рекордну кількість цукру), льодяники (не тільки налипають на зуби, але і утворюють мікротріщини, які ще більше сприяють виникненню карієсу).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також