Чи покращує солодке роботу мозку?

1055 0

Ми у соцмережах:

Чи покращує солодке роботу мозку?

Це оманливе твердження. Вживання солодощів сприяє підвищенню рівня глюкози в крові, викликаючи короткочасний ефект активізації роботи мозку. Однак поїдання солодощів у великих кількостях розуму не додає.

Це оманливе твердження. Вживання солодощів сприяє підвищенню рівня глюкози в крові, викликаючи короткочасний ефект активізації роботи мозку. Однак поїдання солодощів у великих кількостях розуму не додає. Надмірне захоплення такими продуктами, насиченими вуглеводами, може призвести до цілого букету хвороб — діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань. Тому десерти не повинні стати основною стравою для інтелектуалів. Солодке, як і все інше, краще їсти в міру.

До речі

ВООЗ вирішив переглянути норму споживання цукру, знизивши її вдвічі. Зараз вважається, що безпечна доза цукру для дорослої людини може становити до 10% від щоденної кількості вживаних калорій. У новому проекті цю кількість знизили до 5%, що в середньому становитиме близько 25 г цукру на день. Причина цього — прогресування хвороб, пов'язаних із занадто калорійним харчуванням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також