Ікра — не тільки смачний, а й дуже корисний продукт, є джерелом вітамінів та мікроелементів.
Білка в ікрі 32 г зі 100, причому засвоюється він дуже швидко, протягом години. Крім того, цей білок ще й складається з повного спектра замінних і незамінних амінокислот. Тому після вживання ікри в обмін речовин включаються різні "сплячі" ділянки. Людина відчуває це як приплив сил. Йод, який містить ікра, дуже важливий для профілактики захворювань щитовидної залози. Поліненасичені жирні кислоти виводять із організму жири, що призводять до розвитку атеросклерозу — хвороби старості. Якщо часто їсти ікру, поява атеросклерозу може "затриматися". Вітамін А за ефектом схожий на вітамін С (допомагає імунітету виводити шлаки, зміцнює судини, покращує зір), але на відміну від нього, здатний накопичуватися. Тому ікра корисна всім, хто хоче зміцнити свій імунітет, швидше видужати після хвороби і покращити зір. Вітамін D бере участь у формуванні і зміцненні кісток. Особливо він корисний вагітним жінкам і матерям, які годують груддю, для профілактики рахіту у дітей. Вітамін Е — його ще називають статевим гормоном, оскільки він нормалізує обмін речовин у статевих залозах, а окрім цього, омолоджує клітини і виводить шлаки з жирової тканини. Тому вітамін Е корисний при статевій слабкості.