Ківі завезений в нашу країну з Китаю, де його називають агрусом. Але на відміну від нього, ківі набагато корисніший для організму. Це пов`язано з тим, що у складі цього фрукта міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів.
Ківі — один з небагатьох фруктів, у якого корисні властивості має навіть зовнішня частина — шкірка. У ній містяться речовини, що мають протимікробну і протизапальну дію. Це сприятливо позначається на стані шлунково-кишкового тракту, особливо у осіб з загостреннями хронічного гастриту і коліту. Завдяки волоскам, що покривають фрукт зовні, в організм потрапляє велика кількість грубої клітковини. Неперетравлювані волокна діють в кишечнику подібно до щітки: видаляють шлаки і інші непотрібні організму речовини. В результаті відбувається очищення всього кишечнику і поліпшення самопочуття людини. Зелена м'якоть ківі — це джерело аскорбінової кислоти, або вітаміну С. При підвищеній ламкості судин і появі без причин синців на шкірі необхідно включати ківі в свій раціон. Вітамін С швидко проникає в стінки судини і зміцнює їх. Також при регулярному вживанні цього фрукта в їжу знижується ризик захворювань серцево-судинної системи. Це обумовлено тим, що ківі запобігає утворенню тромбів. Як імуностимулятор ківі утричі ефективніший за лимон, оскільки містить втричі більше аскорбінової кислоти. Один плід ківі середньої величини містить добову норму вітаміну С.