Журавлиновий сік захищає серце від хвороб. Учені з Лондона виміряли рівень захисних властивостей соку з журавлини і виявили, що цей напій може знижувати кров`яний тиск і зберігати здоров`я серцево-судинної системи.
Дослідники з Університету Queen Mary порівняли кардіологічні властивості журавлинового соку з червоним вином, какао і зеленим чаєм. Виявилося, що в звичайному і розбавленому журавлиновому соку містяться речовини, які підтримують здоров`я серця, перешкоджаючи синтезу ендотеліну-1, або "стискача" кровоносних судин, від якого виникають численні захворювання серця. "Тривалий час червоному вину віддавали лаври захисника серця, але нове дослідження показує, що журавлиновий сік є дуже хорошою альтернативою вину, до того ж не містить алкоголю, — заявив доктор Кордер, автор книги "Дієта з червоного вина". — Ми виявили олігомерні проціанідини в певних компонентах журавлини. Вони можуть зберігати кровоносні судини здоровими, перешкоджаючи їхньому звуженню, яке є основною причиною гіпертонії та інших хвороб серцево-судинної системи, захворювань серця". Якщо ви вирішите прислухатись до поради лондонських лікарів, то постарайтеся купувати журавлиновий сік, що не містить цукру. А якщо у вас є така можливість, то краще робіть цей сік власноруч.