Чим заїсти проблему

914 0

Ми у соцмережах:

Чим заїсти проблему

Український дієтолог і експерт з правильного харчування Ольга Усенко зазначає, що для того, щоб не заїдати стрес, потрібно зрозуміти, що саме його провокує. І якщо ви не можете впоратися із собою після того, як з'ясували причини, то потрібно заїдати стрес правильно, щоб не набрати при цьому зайвої ваги, а психологічний стан поліпшити.

Хочеться заїсти проблеми — їжте журавлину, вона багата вітамінами A, К, E і групи B, аскорбіновою кислотою. Ця ягода зменшує рівень кортизолу і поліпшує настрій. Іншим корисним продуктом вважають ромашковий чай — розслабить і заспокоїть нервову систему.

Деякі фахівці радять їсти селеру, хоча б через це, що вона хрустить. Завдяки хрусту нерви частково заспокоюються, а комплекс вітамінів С, B1 і Е добре впливає на емоційний стан.

Для любителів солодощів чудовим антистресом є чорний шоколад: анандамін, що входить до його складу, збільшує виробництво дофаміну, який у тому числі відповідає за відчуття розслабленості та спокою. Можно також перекусити морквою, вона багата вітаміном А, який заспокоює центральну нервову систему і нормалізує сон.

За словами дієтологів, якщо вам хочеться багато їсти, то можна іноді «зриватися» на фрукти, овочі, сир, рибу, морепродукти, хліб цільнозерновий і авокадо. У цьому випадку позбутися наслідків переїдання буде нескладно.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також