Новорічна смакота: кому варто відмовитися

814 0

Ми у соцмережах:

Новорічна смакота: кому варто відмовитися

Червона ікра для багатьох — це Новий рік, достаток, смакота. Безумовно, в ній міститься багато вітамінів, поліненасичених жирних кислот, у тому числі омега-3. Але при цьому в ікрі вкрай багато холестерину і солі, що робить її небезпечною для людей, які страждають від підвищеного тиску і серцево-судинних недуг.

Експерти відзначають, що для консервування продукту використовують бензоат натрію E211, який шкідливий для здоров'я. Тому вживання червоної ікри може обернутися для декого ускладненням алергії, дерматитом, алергічною реакцією і підвищеним тиском.

Не варто гнатися за низькою ціною на цей продукт, оскільки в даному випадку дешеве — значить, максимально шкідливе. Тому краще купувати ікру від перевірених марок, а також звертати увагу на термін придатності.

Не менш шкідливим є й оселедець під шубою, без якого і Новий рік не свято. Але дієтологи настійливо рекомендують відмовитися від цієї страви. Адже така смачненька «шуба» поєднує продукти, які зовсім не поєднуються. На думку дієтологів, річ у тім, що крохмаль, який міститься у варених овочах, різко підвищує, а потім так само різко зменшує рівень глюкози в крові. Такі стрибки забирають дуже багато енергії, людина починає відчувати втому, сонливість і важкість у шлунку. У салаті дуже багато майонезу, який негативно впливає на організм у цілому. Тому щоб мінімізувати наслідки, краще зробити його самому.

Від оселедця під шубою бажано відмовитися тим, хто страждає від діабету або підвищеного рівня холестерину в крові. Сіль, що міститься в рибі, може затримувати рідину в організмі й спричинити підвищення тиску, що не зовсім безпечно для гіпертоніків. Також ця страва дуже калорійна і протипоказана людям із зайвою вагою та ожирінням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також