Чому навесні з'являється депресія

1206 0

Ми у соцмережах:

Чому навесні з'являється депресія

Навесні, коли начебто немає особливих причин для смутку, раптом з'являється відчуття внутрішнього виснаження. Що викликає весняну депресію?

"Весняне погіршення настрою — це поширений стан, який пояснюється накопиченою протягом зими нестачею вітамінів в їжі і сонячного світла, — каже Леонід Юнда, керівник Центру психотерапії та медичної психології з відділенням пограничних станів ТМО "Психіатрія" Київської психоневрологічної лікарні №1 ім. Павлова. — Зниження працездатності, перепади настрою, апатія, сонливість, дратівливість — ці симптоми більшою чи меншою мірою відчуває в цей час багато хто. Сонце з'являється вже частіше, але його світла ще замало, а особливо для тих, хто бачить його в основному через вікна своїх офісів. Погано, коли такий стан триває більше двох тижнів. Тоді це може бути не сезонна хандра, а справжня депресія, від якої сонячне світло не позбавить, а зможе вилікувати лікар-психіатр". Якщо ж справа не зайшла так далеко і ви впевнені, що потрапили в полон весняної нудьги, доктор радить у цей час частіше бувати на свіжому повітрі, не забувати про фізкультуру, більше вживати рослинної їжі і продуктів-антидепресантів, що сприяють виробленню серотоніну (гормону щастя) — шоколаду, бананів, горіхів, морепродуктів.

До речі

Вчені Лондонського університету довели, що неправильний сон ослаблює не тільки імунітет, але й прискорює старіння головного мозку. З'ясували, що 25% жінок і 18% чоловіків, які не мають 6-8 годин сну щодоби, втрачають здатність логічно мислити, а в розмовах іноді забувають слова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також