Вода — джерело життя, вона становить 80% всього організму, тому до її якості потрібно застосовувати найсуворіші вимоги.
Одним з основних методів знезараження і поліпшення якості води, що вживається, було і залишається її кип`ятіння, при якому убивається безліч бактерій, знижується кількість хлору, вода стає м`якою. Але... Численні дослідження перевареної води показують, що важкі метали при такому методі обробки води не зникають, а деякі частинки хлору можуть вступити в контакт з іншими елементами і перетворитися на шкідливі речовини. Якщо ж одну і ту ж воду прокип`ятити кілька разів, що часто роблять в офісах і на підприємствах в обідню перерву, то кількість цих небезпечних для організму сполук зростає, а частка корисних сполук кисню зменшиться до мінімуму. Іншими словами, вода з "живої" і корисної (навіть відносно) може стати "мертвою" і шкідливою.