Чому постільна білизна повинна дихати?

913 0

Ми у соцмережах:

Чому постільна білизна повинна дихати?

Прокинувшись рано-вранці, ми відразу застеляємо постіль або прибираємо білизну в комод чи шафу. І, виявляється, робимо помилку.

Не тільки шкіра людини повинна отримувати постійний приплив свіжого повітря, а й постільна білизна. Гігієністи рекомендують вранці відразу після пробудження відчинити вікно спальні (або кватирку взимку), а потім залишити ліжко на півгодини незастеленим. Нехай свіже повітря наповнить простирадло, наволочки і підодіяльник, гарненько їх провітрить. Навіть якщо ви кладете постільну білизну в якусь ємність, бажано, щоб у ній були отвори для циркуляції повітря.

Спати краще в повній темряві, сон буде більш глибоким. Але коли ви залишаєте спальню, обов'язково розсуньте штори, відчиніть вікна або кватирки, дайте світлу і повітрю наповнити кімнату. Ідеально, якщо можна забезпечити наскрізне провітрювання, як вважають фахівці. Провітрювати спальню потрібно і перед сном, влітку всю ніч не зачиняти вікна, а взимку (за відсутності сильних холодів) — кватирку.

Для якісного здорового сну потрібна не тільки темрява, але і приплив свіжого повітря. Температура в спальні повинна бути на два-три градуси нижчою, ніж в інших приміщеннях. Так людина набагато швидше засинає і міцніше спить. Якщо в спальні жарко, ви всю ніч будете крутитися і часто прокидатися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також