Чому сіпається око

913 0

Ми у соцмережах:

Чому сіпається око

Ненавмисні рухи очей, що повторюються кожні кілька секунд, не можуть не дратувати, і далеко не завжди з ними вдається впоратися простим зусиллям волі. У побуті це називають нервовим тиком.

Основна причина сіпання ока — м’язове перенапруження. Медичні спеціалісти пов'язують мимовільне скорочення насамперед з ритмом життя людини і лише потом з іншими факторами. Причиною також можуть стати:

Підвищений кров'яний тиск. Підвищений тиск змушує кровоносні судини пульсувати, що подразнює очний нерв і провокує специфічну реакцію. Якщо у вас сіпається око — виміряйте тиск.

Дефіцит магнію. Магній дуже важливий для м'язів і нервів. При дефіциті цього мінералу можливе посмикування м'язів, у тому числі очей.

Зловживання алкоголем негативно впливає на клітини головного мозку, в результаті чого вони припиняють адекватно передавати електричні імпульси, що призводить до сіпання.

Вигорання. Синдром емоційного вигоряння офіційно визнаний ВООЗ хворобою: він розвивається у зв'язку з проблемами і перевантаженнями на роботі або в особистому житті, характеризується стійким станом стресу.

Стреси, депресія, перевтома та інші прояви надмірного збудження центральної нервової системи. Явна ознака того, що сіпання ока викликано стресом — воно виникає раптово і минає достатньо швидко.

Захворювання зорових органів — астигматизм, міопія, кон’юнктивіт та ін. і робота при поганому освітленні.

Сухість очей або синдром сухого ока. Синдром розвивається в людей з алергією, в тих, хто довго працює за комп’ютером, грає у відеоігри і дивиться телевізор. А також у тих, хто довго перебуває в приміщенні з увімкненим кондиціонером, і курців.

Нестача сну.

Надмірне вживання кави, газованих та енергетичних напоїв, шоколаду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також