Незважаючи на те що шоколад дуже калорійний, багато дієтологів радять у помірних кількостях включати його у свій раціон. Адже він містить багато магнію і антиоксидантів, підвищує настрій і легко засвоюється.
Підвищена вологість повітря — головний винуватець появи білого нальоту на плитках шоколаду. Часто ласощі обростають білим нальотом, пролежавши довго в холодильнику. Ще одна причина — різкі перепади температур (при неправильному транспортуванні або невідповідних умовах зберігання). На поверхні плитки конденсується волога, в якій цукор спочатку розчиняється, а потім, після її випаровування, залишається у вигляді білих мікроскопічних кристаликів цукру. Можна вважати, що вони підтверджують натуральність продукту. Багато хто думає, що наліт на шоколаді з'являється через вичерпаний термін придатності або неправильну технологію виготовлення. Це не так: наліт нешкідливий і не впливає на запах і смак шоколаду. Утворення білого нальоту — природний процес і ні в якому разі не показник неякісного або зіпсованого продукту. Ідеальна температура для зберігання шоколаду +18°С. Уникайте сильних перепадів температур і не кладіть плитку близько до джерела тепла або в холодильник. Оптимальний варіант зберігання шоколаду — при кімнатній температурі або ж у прохолодному темному місці. Незважаючи на «блідий» зовнішній вигляд, такий шоколад можна використовувати для приготування будь-якої випічки на основі шоколаду (печиво, кекси, торти).