Данильчук піде до суду. Бо тверезий?

2570 0

Ми у соцмережах:

Данильчук піде до суду. Бо тверезий?

Олександр Данильчук, депутат обласної ради та популярна особистість на прізвисько «Цар», цього тижня втрапив у черговий скандал. Його «Мерседес Бенц» протаранив рекламний щит автозаправки «ОККО» на вулиці Чорновола у Рівному. Олександр Данильчук, який, як свідчать курйозні історії з його життя, здаватися не любить, — ремонтує авто і збирається судитися.

Данильчук «Мерседес» депутата у ДТП потрапив близько п'ятої ранку у вівторок, 9 серпня. Патрульні, які приїхали на виклик, заявляли, що депутат обласної ради мав «виражений запах з порожнини рота, почервоніння очей, нечітку мову та ходу». І були впевнені — за кермом був саме він. Те ж саме журналістам розповіли і люди, які бачили ДТП. Олександр Данильчук, втім, від проходження огляду на стан сп'яніння відмовився. Повторював, що за кермом перебував його друг Руслан, хоч всі бачили, що під'їхав він пізніше за патрульних. Майже дві години тривала суперечка. Врешті інспектори склали на депутата адміністративні матеріали за ст.124 (скоєння ДТП з наїздом на перешкоду) та ч.1 ст.130 (керування в стані сп'яніння). Посвідчення водія у депутата одразу відібрали. За перше порушення передбачена відповідальність — 340 грн. штрафу та позбавлення посвідчення водія на 6-12 місяців, за друге — 10,2 тис. грн. штрафу та позбавлення права керування на рік. У випадках, коли на людину складають кілька протоколів, суд карає за одним — де найбільша відповідальність. До речі, поставити крапку в суперечці, хто був за кермом депутатського авто, могли б камери спостереження на «ОККО», але, як виявилося, вони були вимкнені. Олександр Данильчук, депутат Рівненської обласної ради:

— Ми святкували день народження Олександра Андріюка (депутата облради минулого скликання. — Ред.). Були у ресторані «4х4». Я за кермо не сідав, зателефонував Руслану, аби мене забрав. Вулицею Чорновола ми їхали у бік Нового Двора, поблизу автозаправки нас підрізав легковий автомобіль, здається, «Шкода». Через це Руслан і виїхав з проїзної частини. Нічого страшного не трапилося. АЗС не виставляє жодних претензій, хоча поліцію, мабуть, викликав хтось із працівників автозаправки. У мого автомобіля був трохи пом'ятий правий бік та вибите вікно. Руслан зловив попутне авто і поїхав по інший автомобіль, щоб добратися додому, а я залишився біля «Мерседеса», бо ж не міг його покинути без вікна. Патрульні приїхали перед тим, як повернувся Руслан. Я їм пояснював, що за кермом був не я, а вони: «Ми так вважаємо, що ви». Як це так? Розумію, що якби вони переслідували моє авто, бачили, що я був за кермом, а то «ми так вважаємо». Чому я мав проходити тест на стан алкогольного сп'яніння, якщо керував автомобілем не я? Протоколи, які вони склали на мене, буду оскаржувати у суді. Автомобіль наразі на ремонті; аби відновити, доведеться витратити, мабуть, 10 тис. грн.
Олександр Данильчук, який у 2006-2010 роках був головою Рівненської обласної ради, а свого часу також народним депутатом та зберіг хороші зв'язки у Києві, не вперше потрапляє у гучні історії. Близько десяти років тому пан Данильчук був учасником бійки у нічному клубі «Лагуна», а два роки тому його, тоді першого заступника голови облради, активісти закинули у сміттєвий бак. До речі, пан Данильчук був єдиним із попереднього скликання обласної ради, хто пройшов «сміттєву люстрацію». Вибравшись зі сміттєвого бака, він не поїхав додому, як вчинила б більшість, а повернувся до сесійного залу і свого місця на трибуні. В обласну раду цього скликання Олександр Данильчук потрапив від БПП «Солідарність». Про те, що пан Данильчук — помітна особистість у місцевій політиці, свідчить вже той факт, що як тільки в області починали обговорювати кандидатів на керівні посади в ОДА чи обласній раді, його ім'я щоразу фігурувало.
Алла САДОВНИК.

До речі

Із 27 липня в Україні у кілька разів зросли штрафи за керування транспортним засобом у нетверезому стані. За перший раз, коли водія затримають за кермом напідпитку, він сплатить 10,2 тис. грн. та позбудеться права керування транспортним засобом на рік. За повторне протягом року порушення — 20,4 тис. грн. штрафу та позбавлення права керування на три роки. 40,8 тис. грн. доведеться сплатити водію, який протягом року двічі притягуватиметься до адміністративної відповідальності за керування у нетверезому стані. Крім того, таких водіїв-порушників позбавлятимуть права керувати автомобілем на 10 років. Якщо ж зупинять п'яним водія, який раніше був учасником ДТП, він повинен буде сплатити 20,4 тис. грн. або відбути адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування на три роки. Рівненські патрульні за час дії нових штрафів склали адмінпротоколи на 30 водіїв, яких вперше затримали у стані алкогольного сп'яніння, та на трьох, які «попалися» вдруге. Міру покарання для усіх порушників визначатиме суд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також