«Діти — дуже порядні люди!» — стверджує Віра Кобилянська

2364 0

Ми у соцмережах:

«Діти — дуже порядні люди!» — стверджує Віра Кобилянська

Цей будинок зустрічає своїх відвідувачів затишком і спокоєм. Ікебани, іграшки, просторі гральні кімнати, зручні ліжечка, чудовий харчовий блок…Тут живуть діти, якими опікується держава. «Я ж народила дітей для держави, то нехай тепер вона подбає про них», — лікарям довелося колись почути таке одкровення однієї з мам.

«Державні діти» Рівненський будинок дитини працює вже 63 роки (з 1 березня 1945 року). За цей час вихованці будинку віком від 57 днів від народження до 4х років пройшли його коридорами, отримавши тут ази житейської науки, які інші діти отримують у своїх сім’ях. Сьогодні у цьому закладі знаходиться 107 дітей. — Сьогодні в Україні налічується 44 будинки дитини, 42 дошкільних дитячих будинки і 126 шкіл-інтернатів для дітей-сиріт, — розповідає начмед Рівненського будинку дитини Віра Кобилянська. — Статистика доволі невтішна, адже часто-густо при живих батьках тисячі діти стають «державними».Будинок дитини — це спеціалізований медико-соціальний дитячий заклад. Я тут працюю вже 25 років. За цей час багато різного довелося побачити і почути. Нещодавно до нас привезли дівчинку, яку забрали із сім’ї п’яниць. Її знайшли разом з пляшкою горілки. Дитині вже два роки, але вона не вміє ходити, боїться людей, ховається. У нашому закладі працює 250 працівників, адже кожною з 11 груп закладу опікується 3 вихователі, 5 нянь і 5 медичних сестер. У штаті закладу є лікарі, дефектологи, психолог, музичний працівник, юрист. До того ж, робота в будинку дитини цілодобова — маленьких дітей потрібно годувати, постійно доглядати за ними.

Благодійність — під розписку Заклад, який опікується покинутими і хворими дітьми, сам потребує уваги і допомоги. — Наші першочергові завдання — зробити два дитячих майданчики на подвір’ї, поставити там гойдалки, — каже пані Кобилянська. — Потрібно відремонтувати фасад приміщення, полагодити дах, який постійно протікає. Також наш заклад потребує багато памперсів, маємо потребу в прасувальній машині. Але нині до благодійності ми ставимося по-серйозному. Після того, як фірма з Кузнецовська запропонувала нам зробити безкоштовний ремонт одного з приміщень, а потім — виставила рахунок на 57 тисяч гривень, ми стали обережнішими, а саме — беремо розписку в тому, що це справді благодійна допомога. В рамках Всеукраїнського проекту «Їм потрібна ваша увага» просимо усіх небайдужих людей, бізнесменів, підприємства й організації підтримати Рівненський будинок дитини й понад 100 його вихованців, які є кричущим прикладом деморалізації нашого суспільства.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також