Проклали в городі…траншею

1746 0

Ми у соцмережах:

Проклали в городі…траншею

До «РВ» звернулася 76річна рівнянка Ольга Ботюк. Жінка, ледь не плачучи, поскаржилася, що по її городу хтось прокопав траншею, знищивши насаджене.

Розповідає Ольга Ботюк: — Мій город розташований в районі аеропорту в селі Вересневе. Цю ділянку ще колись давно надали моєму чоловікові Станіславу, який працював в обласному підприємстві «Сільгосптехніка». З двох соток виділеної землі я зайняла лише півтори, бо більше нездужаю обробити. Тут насадила картоплю, буряки, огірки, моркву та іншу городину. А оце минулого тижня прийшла на город і ледь не розплакалася: по ньому трактором чи бульдозером прорили велику траншею. В результаті усе насаджене — знищено. Мені дуже прикро, що хтось так понівечив мою працю. Я розумію, що моя ділянка не приватизована. Нам відмовили в її приватизації, пояснивши, що під город земля надається тимчасово. Але ж якщо щось на ній збираєтеся робити, невже не можна про це заздалегідь попередити людей (по радіо, в газеті чи табличку біля ділянки встановити), щоб я, стара жінка, не їхала через усе місто і не тратила сили на те, щоб даремно насаджувати й доглядати город?

Коментар Оксана Курганська, великоомелянський сільський голова: — Територія Вересневого належить до Великоомелянської сільради. У місці, про яке розповідає п. Ботюк (між аеропортом і кафе «Софія»), офіційних законних наділів городів немає. І прізвища Ботюк у земельній кадастровій книзі сільради немає. Ця земля надана в оренду під комерційне використання ще в березні 2006 року ТОВ «Інвестжитлобуд ІК» та ТОВ «Аеромережі». Тож тут буде незабаром збудовано торгово-виставковий центр та супермаркет з кемпінгом. Ділянки під городи колись давно у цьому місці дійсно надавали, але тимчасово. А права на їхнє використання ні громадянам, ні організаціям не надавали. Щодо попередження про припинення користування городами, то я тоді, коли ділянка надавалася в оренду, ще не працювала сільським головою, тому не знаю, чи воно було. Хоча наш землевпорядник стверджує, що таке оголошення розміщували в газеті і, окрім цього, людей із підприємства «Сільгосптехніка» спеціально збирали і попереджували, щоб не садили городи. З приводу траншеї через город, то, можливо, орендар її проклав, щоб перенести газову трубу високого тиску, адже вона проходить через надану йому ділянку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також