За словами дієтологів, вживання гречаної каші сприяє поліпшенню роботи травної системи. Знижується ймовірність розвитку метеоризму і запорів. Це пояснюється вмістом у ній крохмалю та харчових волокон.
Також гречана каша корисна для гіпертоніків. Річ у тім, що її вживання сприяє зниженню артеріального тиску. Тому гіпотонія є протипоказанням для вживання гречки.
У гречаній крупі міститься значна кількість легкозасвоюваного білка. Саме тому вона така популярна серед тих, що займається спортом і нарощуванням м’язової маси.
Крім того, у гречці міститься багато корисних елементів, наприклад, магній, мідь, фосфор і цинк. Фахівці називають гречану кашу корисним дієтичним продуктом. Ще однією перевагою гречки є те, що її вживання безпечне для людей, схильних до алергії.