Фірма Жежука дожила тільки до Євро

2221 0

Ми у соцмережах:

Фірма Жежука дожила тільки до Євро

«Магістраллю» назвали дубенську фірму, яку років десять тому створили навмисне під будівництво автошляху Київ-Чоп. Власниками підприємства стали люди, які точно знали, яку захмарну суму вкладуть у цю міжнародну трасу: Володимир Жежук, син тодішнього начальника обласної Служби автодоріг, місцевий бізнесмен Володимир Гамера та ще два тернопільських товариства, що пов'язані з ремонтом доріг.

траса Київ Чоп Ольга Слівінська, яка працювала на фірмі бухгалтером, впевнена, що «Магістраль» навмисне довели до банкрутства:

— У 2011 році ми мали договір про поставку бітуму з Росії з подальшим перепродажем його іншій фірмі на сході України. Бітум на кілька місяців затримали на митниці, і фірма, якій ми мали його поставити, подала на нас до суду з вимогою повернути їй 1 млн. грн. Суд заморозив наші рахунки. Половину суми ми сплатили, а іншу половину я, як головний бухгалтер, планувала віддати за рахунок продажу цього бітуму. Втім, виконавча служба у Дубні без будь-якого рішення суду (принаймні нам його відмовилися показувати) наклала на нього арешт. Я зверталася і до виконавців, і у прокуратуру — всюди отримувала відмову. А директор «Магістралі» Валерій Мацнєв наказав мені взагалі не втручатися. Підприємство могло б запрацювати знову, були клієнти, які хотіли співпрацювати, але натомість все зупинилося. А за рік виконавча служба заявила, що бітум, який зберігали на території одного з наших співзасновників — Тернопільського комбінату з виробництва шляхово-будівельних матеріалів, вкрали. При цьому виконавці навіть не звернулися до поліції. З цього й зробила висновок, що була домовленість між Мацнєвим, виконавчою службою та директором комбінату. Впевнена, що бітум ніхто не крав — його просто продали, а гроші розділили між собою. Чула, що 2,5 млн. грн. за нього виручили. «Магістраль» не мала майна, все орендувала, тож бітум був єдиним, що можна було продати, аби розрахуватися з Пенсійним та працівниками. Загалом йдеться про близько 400 тис. грн. боргу. Окрім грошей, люди втратили нарахування до пенсії, а ті, хто ставав на біржу, не отримували допомогу, бо фірма не сплатила соціальний внесок. Я була у Генпрокуратурі кілька разів. Там щоразу говорять, що справа — легка, але знову повертають в область, де її успішно прикривають. А тепер взагалі кажуть, що оскільки минуло стільки років, частина документів знищена.
ТзОВ «Магістраль», за даними держреєстру, не перебуває у процесі припинення своєї діяльності, проте насправді воно уже не працює. Володимир Жежук, розповідають, живе за кордоном, пан Гамера сам скаржиться, що не отримав як співзасновник від підприємства ні копійки, а директор, подейкують, уже не працює у Дубні, хоча є серед співвласників інших місцевих підприємств.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також