Глінтвейн: ліки чи алкоголь?

1921 0

Ми у соцмережах:

Глінтвейн: ліки чи алкоголь?

Цей гарячий напій готують з червоного або білого вина з додаванням прянощів, цукру, меду, фруктів та ін. Якщо ви замерзли, то з метою зігрівання глінтвейну можна випити зовсім трохи, а не як алкогольний продукт у великій кількості.

За словами фахівців, нагрівання алкоголю збільшує його всмоктуваність у кров. Якщо пити глінтвейн не як ліки, а просто як приємний напій, це може призвести до «алкогольного удару». Також глінтвейн несумісний з іншими видами спиртного, що пов'язано з різною переносимістю алкоголю у людей. У декого переробка алкоголю організмом займає три дні, у декого — до трьох тижнів.

Чому глінтвейн можна вважати ліками? Помірне його вживання активізує кровообіг. Корисні речовини, які містяться в напої, вбивають хвороботворні бактерії, допомагають відновити нормальну діяльність уражених застудою дихальних шляхів. Спеції у глінтвейні також мають цілющі властивості: кориця та імбир сприяють зниженню холестерину, гвоздика надає антисептичну дію, кардамон підвищує тонус організму.

Не варто пити глінтвейн людям з підвищеною кислотністю і зниженою серцево-судинною прохідністю, вагітним жінкам, а також тим, хто страждає на алкогольну залежність. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також