Горіхи їжте щодня, але небагато

8629 0

Ми у соцмережах:

Горіхи їжте щодня, але небагато

Горіхи — улюблена їжа багатьох людей. Вони дуже багаті різноманітними поживними речовинами. У них містяться натуральні білки, а також лецитин, багато корисних натуральних мінералів. Крім того, горіхи багаті вітамінами і мінеральними солями. Високий вміст жирів підвищує калорійність горіхів, але серед них є корисні поліненасичені жири, які життєво необхідні нашому організму. Вживання горіхів у невеликих кількостях, але регулярно, рекомендують багато дієтологів. Фахівці стверджують, що 100 г горіхів містять приблизно третину добової норми калорій, необхідних людині.

Волоські горіхи дуже калорійні: з'їсти 1 кг ядер — усе одно, що вжити разом по кілограму м'яса, хліба, картоплі та груш
Волоські горіхи. У народній медицині волоський горіх застосовують при запальних процесах у шлунку та кишечнику, рахіті, ексудативному діатезі, кровотечах і подагрі. Зовнішньо його препарати рекомендують для загоєння ран, що виникли при хронічному отруєнні ртуттю, при хворобах ясен, викликаних дефіцитом вітамінів, і при запаленні очей (золотуха). Відвари з листя волоського горіха мають тонізуючу, загальнозміцнюючу дію, покращують обмін речовин при хворобах шкіри, сприяють розчиненню інфильтратів, загоєнню гнійних ран, мають в`яжучу, легку послаблюючу і протиглистову дію. Настій з шкаралупи волоських горіхів п'ють для очищення судин, відвар з перегородок застосовують для лікування виразки дванадцятипалої кишки. Ядра горіха рекомендують при великому фізичному навантаженні та розумовій втомі, при значній втраті ваги, сидячому способі життя, а також людям після тяжкої хвороби.
Мигдаль допомагає боротися з вірусними інфекціями, в тому числі грипом
Мигдаль. Корисний при проблемах з нігтями, зубами, волоссям, шкірою, стимулює мозкову діяльність, поліпшує пам'ять, підвищує чоловічу потенцію. За допомогою цього горіха лікують астму, запальні захворювання горла (кашель, хрипоту), виразкові хвороби кишечнику. Мигдаль — прекрасний засіб для очищення організму від каменів, очищення органів сечовивідної системи, жовчного міхура, печінки, нирок, крові.
Кедрові горіхи є плодами сибірського кедра, який асоціюється з силою і міццю, вважається, що горішки здатні силу кедра передати людям
Кедровий горіх. Це важливий елемент раціону дитячого і підліткового харчування, рекомендуються вони і під час вагітності. Справа в тому, що амінокислоти, які входять до складу горіха, забезпечують зростаючому організму нормальний розвиток, покращують склад крові. Народні цілителі рекомендують їсти кедрові горішки при виразковій хворобі, пухлинах і захворюваннях шкіри. Спиртовою настоянкою з ядер лікують подагру, ревматизм, артрити, остеохондроз, авітаміноз. Подрібнені ядра прикладали до фурункулів і наривів. Настоянки і відвари шкаралупи застосовуються для лікування розладів слуху та шлунково-кишкового тракту, гемороях і запальних захворюваннях слизових оболонок.
Кешью зміцнює імунну систему, стимулює сексуальну активність
Кешью. Корисні при лікуванні недокрів'я, легких психічних розладах (депресія), порушеннях роботи серця, атеросклерозі, порушенні обміну речовин. Кешью застосовується для лікування бронхітів, простудних захворювань, астми, цукрового діабету, порушень роботи шлунка, гіпертонії, виводять бородавки і полегшують зубний біль.
Фісташки мають особливий і дуже приємний смак
Фісташки. Враховуючи, що ці горіхи мають сильні антиоксидантні властивості, то їхнє регулярне вживання в їжу значно знижує ризик виникнення онкологічних захворювань і зменшує темпи старіння організму. Поліпшується робота серцево-судинної системи, знижується рівень в крові поганого холестерину, горішки благотворно впливають на регулювання серцевого ритму і рівня гемоглобіну в крові, нормалізування артеріального тиску. Незважаючи на високу калорійність фісташки рекомендується приймати й людям, які страждають надмірною вагою — клітинна стінка горішків виступає в ролі бар'єра, тож проходячи через травну систему калорії, що містяться в них, не засвоюються.
Фундук — це "окультурений" лісовий горіх, або ліщина
Фундук. Ядра лісового горіха змішані з медом — чудові ліки при анемії. Також вживати лісові горіхи корисно людям із захворюваннями серцево-судинної системи, капілярних крововиливах, флебітах, варикозному розширенні вен, захворюваннях передміхурової залози, трофічних виразках. При цукровому діабеті фундук теж корисний, з одного боку, це багаті джерело вітамінів і мінералів, з іншого — в ньому не так вже й багато вуглеводів. Ядра фундука також сприяють очищенню організму від шлаків, підвищенню імунітету, благотворно впливають на печінку.
Арахіс можна вживати сирим, але смачніший і корисніший він після помірного обсмажування в духовій шафі
Арахіс (земляний горіх). Рекомендується вживати людям із захворюваннями, що супроводжуються поганим згортанням крові, захворюваннями серцево-судинної системи, підвищеному холестерині. На думку дієтологів арахіс слід включати в раціон як людей із зайвою вагою (замінити деякі прийоми їжі), так і хворих на цукровий діабет і сердечників.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також