Зараз з’явилося чимало противників штучних вітамінок «з банки». Люди намагаються наповнювати свій щоденний раціон натуральними вітамінами і корисними речовинами з харчових продуктів. Дієтологи і гастроентерологи зізнаються, що у них було б набагато менше пацієнтів, якби ми вживали ікру лососевих більш регулярно. Ось список з п’яти важливих причин балувати себе «червоненькою» частіше.
1. Кожна ікринка на третину складається з білка, який легко і швидко засвоюється людським організмом — буквально протягом години. Крім того, червона ікра містить велику кількість поліненасичених жирних кислот. Вони поліпшують діяльність мозку, корисні для зору, підвищують імунітет, володіють сильними протиалергічними властивостями. 2. Регулярне вживання ікри лососевих покращує кровообіг, а значить — знижує ризик утворення тромбів і виникнення серцево-судинних захворювань. Лецитин в ікрі нейтралізує холестерин, який міститься в крові. 3. Ікра — універсальний засіб для підвищення гемоглобіну в крові. В ікринці міститься багато цінних мікроелементів — фосфору, заліза, фолієвої кислоти, калію, йоду. 4. Крім мікроелементів, в ікрі містяться найважливіші вітаміни: вітамін А (покращує імунітет, зміцнює судини підвищує зір), вітамін D (бере участь у формуванні і зміцненні кісток), який особливо корисний вагітним жінкам і тим, які годують груддю, для профілактики рахіту у дітей, вітамін Е (нормалізує обмін речовин в статевих залозах, омолоджує клітини). 5. Ікра — найкращий засіб проти зморщок. Протеїни, які вона містить, активізують вироблення спеціального білка — колагену.