Інтер'єр і здоров'я людини

1181 0

Ми у соцмережах:

Інтер'єр і здоров'я людини

Вже давно люди начали помічати, що в якомусь будинку вони почуваються неймовірно комфортно, а в іншому — у них починає боліти голова, а на душі стає тривожно. Сьогодні лікарі, психологи, дизайнери та екологи об'єднали зусилля та змогли знайти розгадку цього феномена. Виявляється, що дотримуючись декількох простих правил, можна створити у своєму домі атмосферу гармонії та надати інтер'єру властивостей, які будуть гарно впливати на здоров'я людини.

интерер-1

Правило 1. Використовуйте тільки екологічно чисті матеріали.

Екологічна чистота будинку закладається ще на стадії його будівництва. Найкращій варіант — використовувати такі матеріали, які наближають житло до періоду "печерних людей": дерево, солому, неопалену глину та інше. Сьогодні ринок оздоблювальних матеріалів надає широкий вибір екологічно чистих варіантів, деякі із них виглядають неймовірно цікаво та оригінально, це стосується і кокосової мозаїки, яку виробляють із природної сировини. Можна використовувати природне каміння осадочного походження, воно також характеризується екологічною чистотою. Цеглини із глини теж вважаються безпечними матеріалами для будівництва та оздоблення. Метал та скло, які часто використовуються у теперішніх інтер'єрах, вже не можна назвати абсолютно екологічними матеріалами. Говорити про пластик та інші досягнення хімічної промисловості не доводиться — вони можуть бути дуже небезпечними для здоров'я.

Правило 2. Обов'язково декоруйте інтер'єр живими рослинами.

Розведення домашніх квітів і трав — гарне та користе захоплення, яке може зробити атмосферу у вашому будинку гармонійною та сприятливою для здоров'я. Це можливо завдяки фітонцидам, які мають знезаражувальні характеристики. Ці біологічно активні речовини виділяє базилік, кардамон, офіопогон та інші. Герань, монстера та лаванда допоможуть заспокоїтися, та зняти головний біль, ще вони нормалізують кровообіг. Ці квіти краще розмістити у спальні. Для кухні найбільше підійдуть лавр, хлорофітум та пеларгонія — вони покращують травлення, а хлорофітум, окрім того, поглинає неприємні запахи та очищує повітря. На робочому столі краще розмістити м'яту, шавлію, монстеру та фікус. У квітів є це одна значна перевага — приємний аромат; якщо ви бажаєте наповнити будинок неймовірним запахом, то в цьому допоможе кімнатна роза, яка ще й має властивість знімати втому.

Правило 3. Предмети у будинку теж мають бути цілющими.

Використовується той же принцип натуральності. Наприклад, пластикові контейнери краще замінити плетеними кошиками, а подушки із синтетики поміняти на ті, які зроблені із пір'я. Замісить жалюзі з металу повісити плетену циновку, крім того, особливу увагу треба приділити текстилю в інтер'єрі. Варто віддати перевагу простим тканинам, наприклад льону, мішковині та ситцю. Предмети, зроблені із натуральних матеріалів не тільки добре впливають на здоров'я людини, але й привносять в оформлення житла особливу енергетику. Не треба викидати предмети, які були знайдені у "бабусиній скрині", вони нададуть інтер'єру неймовірної атмосфери затишку та тепла. Щоб ваше житло було комфортним та затишним, намагайтеся уникати гострих кутів, темних або занадто яскравих кольорів в оформленні, великої кількості дрібних або строкатих деталей. Не варто розміщати вдома занадто багато дзеркал, а також треба уникати прямого та різкого світла, не допускаючи при цьому недостатньої освітленості кімнат.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також