Їжа в пластику

1475 0

Ми у соцмережах:

Їжа в пластику

Ми часто використовуємо пластиковий посуд для зберігання різних продуктів. Фахівці розповідають, які продукти не варто зберігати в пластиковому посуді.

Свіжі яйця і страви, приготовлені зі свіжих яєць, наприклад майонез, краще не зберігати в пластиковому посуді, тому що там швидше розмножуються такі бактерії, як сальмонела або кишкова паличка. Безпечний спосіб зберігання яєць і страв з них — у пакеті з льодом або термостійкому посуді.

Якщо зберігати оброблене м'ясо в пластиковому посуді, це може істотно погіршити його смак і викликати втрату більшої частини поживних речовин. Наприклад, м'ясне рагу або котлети змінюють свій смак і текстуру при зберіганні в пластиковому посуді.

Рагу і супи готують при високій температурі. Якщо перелити їх в пластиковий контейнер, поки ще гарячі, вони можуть втратити свій смак і корисні властивості. Однак якщо дати їм охолонути, то можна ставити їх у холодильник. Зберігати остиглу їжу в пластиковому посуді безпечно.

Молоко і молочні продукти в пластиковому посуді швидко псуються. Хоча молоко й можна перелити в пластиковий контейнер на кілька годин, але не рекомендується цим зловживати, щоб максимально убезпечити себе від бактерій. Пластиковий посуд прискорює процес розкладання їжі й підвищує ризик появи болю в шлунку. Найкраща альтернатива — зберігати молочні продукти в емальованому або скляному посуді, тоді вони залишаться свіжими максимально довго.

Контакт з пластиковим посудом може погіршити також смак овочів і позбавити їх поживних властивостей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також