Хто підбурює лікарів?

1989 0

Ми у соцмережах:

Хто підбурює лікарів?

Начальник Рівненського міського управління охорони здоров’я Михайло Стичишин вважає, що причиною відкритого листа працівників пологового будинку №1, надрукованого в «РВ» №85 від 8 листопада цього року під назвою «Заради життя…», стали інтереси приватної фірми.

— Вважаю, що підбурює колектив пологового будинку №1 на подібні листи ППФ «Гінекологія», розташована у приміщенні жіночої консультації на вулиці Драгоманова, — стверджує п. Стичишин. — Адже в результаті створення обласного перинатального центру фірма може залишитися без дешевого й зручного місця — і в приміщенні медзакладу, і в центрі міста. Бо уже не раз зустрічалися з колективом пологового будинку всі можливі керівники органів влади, пояснювали, якщо пологовий будинок у міста залишиться, доведеться скорочувати працівників. Натомість, створюючи перинатальний центр, щоб усі залишилися працювати, досить добитися у депутатів відповідного запису у рішенні про створення нового закладу. А чому передаємо під центр лише приміщення на вулиці Міцкевича? Бо жіноча консультація — це первинна ланка меддопомоги. У складі перинатального центру вона бути не повинна, оскільки це заклад, де надаватиметься допомога вищого — третього рівня.

Коментар Ізидор Пініщук, директор ППФ «Гінекологія» — За півтора року мені виповниться 70 років і навіть якщо моя фірма перестане існувати, мені, щоб прожити, вистачить моєї пенсії у 1,5 тисячі гривень. Тож вболівати за долю фірми таким способом, як звинувачує мене п.Стичишин, нема сенсу. Тим паче, що площі для 10 кабінетів для приватної діяльності я спокійно зможу знайти в іншому місці, приміром, обласній чи міській лікарні. Ініціатором листів я не можу бути ще й тому, що не можу вплинути на працівників пологового будинку, змусити прислухатися до моєї думки, бо вони не перебувають у моєму підпорядкуванні. Хоча, звісно, мені неприємно, що хочуть знищити пологовий будинок №1, у якому я 27 років був головним лікарем. Створення перинатального центру мотивують благими намірами. Мовляв, не вистачає коштів на утримання двох пологових будинків і доведеться скорочувати працівників. Але ж нині є перевиконання міського бюджету. Невже з 15 додаткових мільйонів не можна виділити якісь три на утримання пологового будинку? Я переконаний, що незважаючи на всі обіцянки, буде і скорочення працівників, і що перинатального центру в приміщенні на вулиці Міцкевича не створять, тому що там мало для нього площі, і що обидва приміщення у центрі міста — і на Драгоманова, і на Міцкевича продадуть.

До речі На найближчому пленарному засіданні сесії міськради депутати розглядатимуть питання про доповнення до рішення про реорганізацію пологового будинку №1. Зокрема, пропонується внести пункт, яким передбачено п. Стичишину працевлаштувати усіх працівників пологового будинку, які не потраплять до перинатального центру, в інші медзаклади міста.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також