Хто стане депутатом

1718 0

Ми у соцмережах:

Хто стане депутатом

Винятково представниками Партії регіонів була представлена Рівненщина у Верховній Раді минулого скликання. Цьогоріч, як засвідчують результати голосування, спостерігається політичне різноманіття серед рівнян, які мають шанси потрапити до парламенту. Принаймні кандидати від Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко та Блоку Литвина вже можуть пакувати валізи.

Сулковський — вічний депутат? Від Партії регіонів, що набрала найбільше відсотків голосів виборців в Україні, народним депутатом безперечно стане рівнянин і депутат ВР 5го скликання Павло Сулковський — він у списку під номером 129, а до парламенту потрапляють приблизно 174 депутати. Його найближчий соратник по депутатству минулого скликання Василь Берташ у списку перебуває на 191й позиції, тож його прохід до парламенту залишається під сумнівом. Хоча і він за певних обставин може знову стати нардепом. Що стосується Юрія Кічатого, то його 264е місце у виборчому списку виглядає безнадійним.

Номер Прокопчука цьогоріч «об’єктивний» 141е місце Юрія Прокопчука у виборчому списку Блоку Юлії Тимошенко таки виявилось для нього перепусткою у Верховну Раду. «Бютівці» здобули близько 156 місць у парламенті, тож «прохідними» виявились не тільки голова облорганізації ВО «Батьківщина» п. Прокопчук, а й вихідці з Рівненщини Юрій Гнаткевич (№110) та Володимир Дончак (№122), які вже мають досвід роботи у Верховній Раді минулого скликання. А якщо припустити, що в разі сформування «помаранчевої коаліції» дехто із списку піде працювати до уряду та інших управлінських структур, то депутатами можуть стати й інші рівняни-«бютівці», зокрема, директор Дубровицької автомобільної школи Сергій Кошин (№164). — З Рівненщини я втікати не буду, й зосереджуватись на роботі в Києві також не збираюся, — коментує свій кар’єрний успіх пан Прокопчук. — Рівненський округ залишиться закріплений за мною. Те, що торік я був у списку від БЮТ під 304м номером, а сьогодні вже став народним депутатом, мене не дивує, адже у 2006 році моя позиція у списку була зовсім не об’єктивною.

Матчук — не в «прохідному полі», але шанси має Цілком ймовірно, що народним депутатом може стати й голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук, хоча й не потрапив у «прохідне поле». Його номер у списку — 82, тоді як блок «НУ-НС» здобув лише 72 місця у Верховній Раді. Про шанси Матчука розповів заступник голови обласного штабу «НУ-НС» Сергій Паладійчук: — Якщо коаліція буде помаранчева, то переконаний, внаслідок переходу депутатів у інші владні органи список посунеться і Віктор Матчук матиме можливість стати депутатом. Однак вкотре підкреслюю, що рішення про подальше політичне майбутнє голови РОДА буде приймати команда. Що стосується думки щодо можливої зміни голови облдержадміністрації на представника від БЮТ після сформування нового Кабміну, то я з нею не погоджуюсь. Призначення на посаду голови ОДА є винятково компетенцією Президента, а він здійснюватиме свої призначення за професійним принципом.

Шершун попрацював добре Микола Шершун, лідер Рівненської організації Народної партії, депутат ВР 4го скликання, а тепер — дев’ятий номер у виборчому списку Блоку Литвина, впевнено проходить до парламенту. — У нас списки кандидатів у нардепи відкриті, — коментує заступник керівника регіонального виборчого штабу «Блоку Литвина» Олександр Сідлецький. — Тож вирішувати, хто стане депутатом, буде з’їзд. Однак Микола Шершун цілком заслуговує на депутатство, адже рівненський регіон показав один з найкращих результатів по Україні.

Комуніст Вознюк — в очікуванні Майже депутатом може себе вважати перший секретар Рівненського обкому КПУ Олександр Вознюк. — Я знаходжусь під номером 31 у виборчому списку. За попередніми даними, ми в парламенті здобуваємо приблизно 2728 місць. Якщо сформується коаліція за нашою участю, то, можливо, я й потраплю до парламенту, адже список може посунутись через те, що члени КПУ можуть піти працювати на вищі посади, — поділився роздумами Олександр Вознюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також