Хурма корисніша, ніж яблуко

1650 0

Ми у соцмережах:

Хурма корисніша, ніж яблуко

Хурма містить вдвічі більше харчових волокон і корисних мікроелементів, ніж яблука. У ній також багато антиоксидантів. Плоди хурми містять велику кількість води, білки, вуглеводи, органічні кислоти, дубильні речовини. Цей фрукт також багатий калієм, кальцієм, магнієм, фосфором і залізом, а також вітамінами А, С і P.

Хурма містить вдвічі більше харчових волокон і корисних мікроелементів, ніж яблука. У ній також багато антиоксидантів. Плоди хурми містять велику кількість води, білки, вуглеводи, органічні кислоти, дубильні речовини. Цей фрукт також багатий калієм, кальцієм, магнієм, фосфором і залізом, а також вітамінами А, С і P. Хурма є дієтичним продуктом, показаним при розладі травлення завдяки наявності пектину. Вона використовується в народній медицині при шлункових захворюваннях. Великий вміст цукрів, в основному глюкози і фруктози, підтримує здоров`я серцево-судинної системи, живить серцевий м`яз і при цьому рівень глюкози в крові не досягає піку. Проте не слід вживати хурму при діабеті. Магній, що міститься в хурмі, знижує ймовірність утворення каменів в нирках, а вітамін А захищає від раку. Вітаміни С і P зменшують крихкість судин. Хурма має сечогінну дію і тонізуючі властивості. Заспокоює нервову систему, підвищує працездатність. Має бактерицидну дію стосовно кишкової і сінної палички, золотистого стафілокока. При застуді і кашлі корисно полоскати горло соком одного стиглого плоду хурми, змішаним з 3,5 ст. ложки теплої води. Хурму можна використовувати і в косметичних цілях. Маска з м`якоті хурми і яєчного жовтка допомагає при розширених порах і схильності до вугрів. Потрібно, щоправда, уміти правильно вибрати цей фрукт, щоб не розчаруватися його терпким смаком. Вибирати потрібно повністю доспілі плоди, тоді їх м`якоть буде по-справжньому соковитою і смачною. Зберігати хурму потрібно дуже дбайливо, прагнучи не пошкодити оболонку. Краще всього зберігати її в замороженому вигляді. До речі, заморожування — один із способів позбавитися терпкості плодів. Ще один із способів — помістити фрукти в теплу воду на 12 годин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також