Кінці — у теплотрасу

4325 0

Ми у соцмережах:

Кінці — у теплотрасу

Про те, що на тій частині вулиці Котляревського, де нині стоять особняки за високими парканами, нічого будувати не можна, було відомо ще півстоліття тому. Та настали часи, коли стало можна усе. Міська влада без зайвого галасу роздала ділянки під будівництво. Досить лише прочитати список мешканців цих будинків, аби зрозуміти, кому в Рівному можна навіть те, чого не можна. Наслідки роздачі непридатної для будов землі не забарилися. Теплотрасу, яка у порушення усіх технічних вимог проходить під маєтками наших «крутих» земляків, прорвало і багатоповерхівки на вул. Котляревського, 18, 20 залишились без тепла.

Ремонтників, які прийшли відновити теплотрасу, заможні мешканці послали подалі, не дозволивши навіть зайти на свої подвіря. І що ви думаєте? Наша влада не покарала порушників, не примусила за свій рахунок відновити теплопостачання, а покірно пішла туди, куди її послали. Аби мешканці двох багатоповерхівок не замерзли, терміново збудують нову теплотрасу в обхід тих самих маєтків. На це буде витрачено кошти, яких у влади завжди бракує. Останній штрих до розуміння того, хто насправді головний у Рівному, додало небажання будь-кого із нинішніх міських керівників розбиратися, яким чином була роздана під забудову земля над теплотрасою і хто особисто це зробив. Чи то влада когось боїться, чи то землю у недозволених місцях роздають і досі, чи у тих чиновників будинки теж стоять на теплотрасах. Тим часом гаряча вода з аварійної теплотраси пішла невідомо куди. Можливо, вона вимила під землею велику частину ґрунту і нашвидкуруч зведені маєтки коли-небудь туди якщо не проваляться, то просядуть. Чомусь здається, що зміцнювати ґрунт під тою вулицею будуть швидко і якісно. За комунальний, тобто за наш з вами рахунок. Але не з усіма, під ким прориває гарячу воду, вчиняють так чемно. Лише з тими, хто мешкає на тій самій закритій для наскрізного проїзду частині вулиці Котляревського.

Коментарі Директор ТОВ «Рівнетеплоенерго» Степан Коропецький: — Ми досі не знаємо, біля якого саме будинку стався порив. Але це вже не важливо. Ми прийняли рішення тимчасово включити опалення для мешканців тих багатоповерхівок — через мережі, по яких подається гаряча вода. Тим часом почали розробляти документацію і збирати відповідні погодження на прокладання нової теплотраси. Вже в обхід цих маєтків. Думаю, за два тижні закінчимо. Міський голова Рівного Володимир Хомко: — На місці, де прокладено теплотрасу, будівництва за усіма існуючими нормами не мало бути. Це положення було проігноровано. Більше того, цим людям навіть відповідні дозволи на будівництво видали. Нині дуже важко знайти крайніх. Та й я особисто не маю бажання їх шукати. Будемо шукати кошти на прокладання нового відрізку теплотраси. Скільки це коштуватиме — ще не відомо. До речі, в 1999 році, коли там прокладали водопровід, труби пустили в обхід цих будинків і за кошти їхніх власників. Тепер місто в цьому питанні має спокій. Заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький: — В будинку на вул. Соборній, 253-А стався порив саме під підлогою власника одного з магазинів, що знаходиться на першому поверсі цього будинку. Власник магазину не дозволив нам розібрати підлогу, щоб ліквідувати поломку труби. Тим самим зробив заручниками ситуації усіх мешканців будинку. Ми вже підготували відповідний запит у прокуратуру і сподіваємось, що найближчим часом питання буде вирішено, а в квартирах людей цього будинку буде тепло.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також