Кириллов йшов — весь транспорт стояв

1244 0

Ми у соцмережах:

Кириллов йшов — весь транспорт стояв

Рівненський "Правий сектор" минулого тижня пройшов маршем від центру Рівного до облдержадміністрації. Йшли по дорозі, змусивши транспорт зупинитися у заторі. Дозволу на таку ходьбу проїжджою частиною ніхто не надавав. "Праві" його і не просили. Але після маршу рівняни обговорювали не так саму акцію, як те, що попереду колони поруч з лідером осередку Романом Ковалем ішов, широко усміхаючись, голова облради Михайло Кириллов.

Кирлов_Правий_сектор_cr "Правий сектор" вимагав у чиновників з ОДА, щоб ті передали їхні вимоги президенту. Серед вимог — щоб звільнили міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і не переслідували закарпатських "правих", з якими міліція влаштувала перестрілку. Михайло Кириллов, голова облради:

— Їхав на інтерв'ю на місцевий телеканал, коли побачив, як на Міцкевича йде колона мітингувальників. Вийшов з авто і підійшов до Романа Коваля, щоб запитати, чи є вимоги до мене. Сказали, що нема — прямували до ОДА. Поки розмовляли, пройшов із паном Ковалем кілька метрів, а тоді повернувся до авто. Я не голова якоїсь однієї політсили, а голова обласної ради, а тому підтримую хороші стосунки з усіма. Було б неправильно, якби я проїхав повз колону і не запитав про вимоги мітингувальників. Підтримую лад, не хочу, щоб у нас був хаос. Але кожна людина має право на свободу слова. Я не знаю, чи була офіційна заявка про проведення акції, проте ввечері напередодні "Правий сектор" всіх повідомив про марш. Щодо вимоги про відставку міністра внутрішніх справ, то я не можу її ні підтримати, ні заперечити. Я поки що не розумію, хто насправді винний у конфлікті на Закарпатті. Нехай розберуться компетентні органи, знайдуть винних.
Роман Коваль, керівник обласного осередку "Правого сектора":
— Про марш ми повідомили і міського голову, і начальника обласної міліції. Знала про це й СБУ. Як на мене, достатньо усного звернення, як це практикують за кордоном. Писані заяви — пережитки минулого. Рух ми зупинили буквально на кілька хвилин, завбачливо перекривши автомобілями проїзд, щоб не було зіткнень. Все пройшло спокійно. Коли була революція, дозволи на перекриття руху ніхто не брав.
Святослав Клічук, громадський активіст, який неодноразово організовував різноманітні акції та мітинги у Рівному, зазначає, що у законах чітко не прописано, чи має бути офіційне повідомлення до міської влади про акцію усним чи письмовим (але воно має бути). Проте перекриття проїжджої частини без дозволу ДАІ — це вже порушення громадського порядку. Василь Зелінський, начальник міськвідділу міліції у Рівному, зазначив, що до відповідальності нікого притягувати не будуть, складу кримінального злочину у цьому немає, бо рух на автодорозі, за його словами, не зупинявся — автомобілі, хоч і повільно, але рухалися. Пан Зелінський зазначив, що ДАІ мала б роз'яснити, чи порушував марш правила дорожнього руху, чи ні. Проте у місцевій ДАІ зазначають лише, що ніхто на учасників маршу протоколу не складав. Мовляв, ситуація подібна до тих, коли протестувальники перекривають міжнародні траси. А "Правий сектор", додають, призупинив рух на декілька хвилин.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також