Краєзнавчий музей відмовився судитися з фірмою, що будує висотку на Толстого

4199 0

Ми у соцмережах:

Краєзнавчий музей відмовився судитися з фірмою, що будує висотку на Толстого

Торік Рівненський обласний краєзнавчий музей подав позов до суду з вимогою скасувати рішення міськради 2008 року про надання 40 соток землі позаду музею в оренду «Українській промислово-інвестиційній групі».

Будівництво висотки на цій ділянці вулиці Толстого активно триває з минулого року, хоча музейні працівники та активісти не раз пікетували будівництво, наполягаючи, що «свічка» позаду старої будівлі музею руйнуватиме архітектурну композицію. Додавали, що на ділянці має бути громадський простір.

Позов про скасування рішення міськради музейники подали у грудні і Рівненський міський суд мав його розглянути на засіданні 4 травня, проте напередодні музей надіслав відмову від позову.

Олександр Булига, директор музею, пояснює позицію так:

 - Відмовилися в інтересах колективу. Забудовник подав зустрічний позов, вимагаючи 400 тис. грн (за простій техніки та збитки, поки буде судовий розгляд справи – ред.). Могли заблокувати рахунки музею. Після консультацій з посадовцями облради та колективом, вирішили вчинити так.

Напередодні минулої сесії облради музейники ще просили допомоги в обласних депутатів. Проте будівельна комісія облради, яка розглядала  звернення, розкритикувала позов музею. Депутати зазначили, що музей мав би не рішення міськради про виділення землі скасовувати у суді, а опротестовувати у судовому позові будівництво висотки.

«Українська промислово-інвестиційна група», зазначимо, належить Вадиму Поплавському, Ігорю Сидорчуку та Ірині Ярош. Пов’язують товариство з екс-секретарем міськради Юрієм Торгуном.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також