Окрім поліпшення смаку, капуста після квашення набуває трьох важливих властивостей: розпушується клітковина і продукт краще засвоюється; підвищується концентрація органічних кислот; збільшується кількість вітаміну C.
Окрім поліпшення смаку, капуста після квашення набуває трьох важливих властивостей: розпушується клітковина і продукт краще засвоюється; підвищується концентрація органічних кислот; збільшується кількість вітаміну C. Розсіл, що також утворюється при заквашуванні, сприяє поліпшенню травлення і виведенню жовчі, а також ефективно бореться із закрепами. Продукт корисний при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки завдяки вмісту вітаміну U. Квашена капуста може бути використана і для підтримання краси — в ролі відбілюючої і зволожуючої маски. Але і це далеко не все. Капуста також є дієтичною стравою. Невисока калорійність і великий вміст холіну роблять капусту безцінним продуктом для охочих схуднути. Важко перерахувати всі корисні речовини квашеної капусти, це калій, натрій, магній, кальцій, марганець, залізо, кобальт, фосфор, йод, фтор, селен, кремній, цинк...