Лікування прополісом: позбутися нежитю, радикуліту, остеохондрозу

20026 0

Ми у соцмережах:

Лікування прополісом: позбутися нежитю, радикуліту, остеохондрозу

Прополіс — унікальна речовина з гіркуватим, злегка пекучим смаком. Багато складових його поки невідомі, але цілющі властивості доведені давно. Якщо прополіс зібраний бджолами з берези, він має зеленуватий відтінок, з тополі — червонуватий, з осики — сірий. Зустрічається також коричневий, бурий і майже чорний. У народній медицині прополісом успішно лікують багато захворювань, у тому числі: всі шкірні, рани і виразки, які довго не загоюються; гінекологічні запалення; геморой; неврит; радикуліт; нежить; туберкульоз легенів; виразку шлунка і дванадцятипалої кишки та ін.

Кашель Вегето-судинна дистонія

  • 20%-ву настоянку прополісу по 10-30 крапель на склянку молока або чаю приймати перед їдою 15-20 днів. Курс лікування доцільно повторювати кожних 3-4 місяці.
Бронхіальна астма
  • 20 г подрібненого прополісу залити 80 г спирту і настояти 7-10 днів у щільно закупореній пляшці, періодично збовтуючи. Настій відфільтрувати і приймати всередину по 20 крапель з молоком або водою за 30 хвилин до їди 3 рази на день протягом двох місяців.
Ангіна, запалення легенів, туберкульоз
  • 100 г масла і 10 г подрібненого прополісу нагріти в емальованому посуді до 70 градусів, добре перемішати, профільтрувати. Приймати по 1 чайній ложці 2-3 рази на день за 1-1,5 години до їди з теплим молоком протягом двох місяців. Після 2-3-тижневого курсу, якщо необхідно, лікування повторюють, збільшуючи норми прополісу кожний наступний раз на 5 г, доводячи її до 30 г.
Нежить
  • 20 г подрібненого прополісу розтерти з маслом і додати трохи соняшникової олії, щоб вийшла загальна маса 100 г. Отриманою масою змочувати ватні тампони і закладати вранці і ввечері в ніс.
Запалення порожнини рота, носоглотки і гортані
  • 60 г прополісу і 40 г бджолиного воску помістити в емальований посуд з водою (1,5-2 склянки) і на водяній бані вміст довести до випаровування. Зняти кришку і вдихати пари 15-20 хвилин. Інгаляції проводити вранці і ввечері після їди протягом двох місяців.
Хронічні бронхіти і риніти
  • 30 г подрібненого прополісу настояти в 100 г спирту протягом двох тижнів, періодично струшуючи. Настій профільтрувати і змішати з двома частинами персикової або оливкової олії. Сумішшю змазувати запалені місця протягом 15-30 днів.
  • В емальованому посуді заварити склянкою окропу столову ложку звіробою і настояти 15-20 хвилин. Профільтрувати, додати 40 крапель 20% настоянки прополісу. Сумішшю полоскати горло 2-3 рази на день після їди.
Зубний біль
  • 40 г подрібненого прополісу залити 100 г 70%-вого спирту, настояти 10 днів, періодично збовтуючи. Відфільтрувати і додати води на третину. Змочені настоянкою невеликі тампони прикладати до хворого зуба.
Радикуліт
  • Приготувати суміш з меду, соняшникової олії і настояного на прополісі спирту — по 1 столовій ложці. Суміш нанести на гірчичники (на шар гірчиці) і прикладати до хворого місця, закріплюючи бинтом.
Остеохондроз
  • Прополіс розкачати у вигляді тонкого коржа потрібного розміру і, наклавши на больову зону, заклеїти шматком лейкопластиру більшої площі. Тримати на больовій ділянці 1-2 доби. Процедуру з новим коржем повторити через 12-24 години.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також